Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Velika poraba baterije aplikacije Huawei-Start 8.0.0.356

StimyStimy
Huawei Mate 10 Pro
Od posobitve Googlovih varnostnih posodobitev za mesec september 2018, kar je bilo 30.10.2018, opažam, da se baterija mojega mobilnega telefona Mate 10 Pro, hitreje sprazni. Daleč največji porabnik je Huawei-Start 8.0.0.356. Nekaj dni za posodobitvijo, je sledila Googlova varnostna posodobitev za mesec oktober 2018, kar je bilo 5.11.2018. Na hitro porabo to ni vplivalo. Še vedno je večja poraba aplikacije Huawei-Start 8.0.0.356 prisotna. S telefonom ravnam popolnoma enako, kot pred posodobitvami, ampak je poraba nenormalno višja. Preizkusil sem ponovno zagnati telefon (soft reset) in ni pomagalo.
Kaj lahko še naredim, da bo poraba spet taka, kot je bila pred posodobitvijo?
0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo @Stimy,

  kolikšna pa je ta poraba? Kolikšna je razlika?

  Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti morda pomagajo rešiti težavo: https://huaweiforum.si/discussion/87/kako-podaljsati-avtonomijo-baterije

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • StimyStimy
  Pozdravljen Andrej,
  trenutno je Huawei-Start krepko na vrhu porabnikov in ima 34.70% porabe, kar znaša v tem trenutku 877 mAh. Druga aplikacija katera sledi na softwerski strani ima 11,21% porabe, kar je 285 mAh. Drugače je bil pred posodobitvijo naj požrešni zaslon, sedaj ima zaslon med hardwersko opremo okrog 10% porabe. Trenutno imam 1 uro in 55 minut onscreen time. Baterija ima v tem trenutku 34%. Pred posodobitvijo pa sem imel zvečer vedno prek 50 tüdi čez 60% baterije. Se pravi, da je baterija zdržala še drugi dan. Telefon uporabljam čisto enako kot prej. Ob zelo močni uporabi telefona sem imel tudi po 5 do 6 ur on screen time. Sedaj to niti približno nebi bilo možno.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Stimy, svetoval bi ti ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve, čeprav se sliši malce drastično. Ampak na ta način se popravi marsikatera programska napaka. Na ta način pa potem tudi lažje vidiš, če gre za programsko napako. Včasih namreč kakšna posodobitev ne namesti povsem pravilno, tovarniška ponastavitev pa potem to reši. Pred ponastavitvijo pa obvezno naredi varnostno kopijo podatkov, saj se jih boš sicer izgubil.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • StimyStimy
  Sporočil bi, da se je poraba uredila in je spet normalna, kot je bila pred omenjeno posodobitvijo. Po prejemu Android Pie posodobitve, se je očitno posodobitev pravilno naložila in popravila napačno posodobitev oz. napako pri prejšnji posodobitvi.

  Lep pozdrav
  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Odlično @Stimy! Pri posodobitvah je tako, da se včasih ne naložijo čisto tako, kot bi se morali. Morda kaj zmoti proces namestitve ali pa se enostavno namestitev ne izvede pravilno. Največkrat zato takšne težave reši ponastavitev na tovarniške nastavite, ali pa, kot v tvojem primeru, nova posodobitev. No, ampak važno, da se je uredilo. Prijetno uporabo še naprej. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • StimyStimy
  edited januar 8
  Hvala Andrej za vaš nasvet. Si bom nasvet sigurno zapomnil, če bi se kdaj kaj podobnega zgodilo.

  Lep pozdrav.
  1
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.