Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Obvestila

MelekMelek
Huawei P Smart
Pozdravljeni!

Pred kratkim sem kupila Huawei P Smart. Telefon odlično deluje, edino kar me moti je to, da, ko dobim sporočilo ali ko mi kdo piše na Viber, Whatsapp, Messenger, Instagram itd., mi ne pokaže številke pri ikoni. Nad ikono se pojavi le pika. Je to možno spremeniti?

Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav
0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited november 2018

  Živjo @Melek, dobrodošla na forumu. :)

  Če prav razumem, te zanima, kako pri ikonah aplikacij na namizju nastaviti število neprebranih sporočil, namesto tiste pike, ki le obvešča, da imaš v določeni aplikaciji neprebrana sporočila oziroma obvestila. Res je malce skrita ta nastavitev, ampak brez skrbi, obstaja ta možnost. :) Ti bom napisal kar po korakih:

  1. Pojdi na začetni zaslon in ga "uščipni", torej povleci skupaj kazalec in palec,
  2. Spodaj se ti bo odprla orodna vrstica, prek katere lahko dostopaš do slik za ozadje, pripomočkov (widgetov) itd. Izberi "Nastavitve".
  3. V meniju, ki se ti odpre, izberi zavihek "Ikone značk programov".
  4. Tako prideš še do zadnjega menija, v katerem v zgornjem desnem kotu najprej klikneš na puščico, nato pa izbereš možnost "Neprebrana sporočila" (prednastavljena možnost je "Obvestilo" in to je tista pika, ki jo vidiš zraven ikone posamezne aplikacije).

  In to je vsa umetnost. Od zdaj boš zraven ikon aplikacij videla številke, ko boš prejela kakšno obvestilo oziroma sporočilo. :)

  PREJ:

  POTEM:

  Če imaš še kakšna vprašanja, pa kar na dan z besedo. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • MelekMelek
  Najlepša hvala za odgovor, sem že spremenila 😊
  Me pa še zanima, zakaj ni te možnosti tudi za Snapchat. Tudi pri prejšnjih Huawei telefonih je bilo isto, torej.. Ni se prikazala številka. Je tudi to kako možno urediti?

  Lep pozdrav
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Melek, za nekatere aplikacije na žalost tega ni mogoče nastaviti na privzetem uporabniškem vmesniku. Videti je, da je Snapchat ena od teh. V tistem meniju, kjer si vklopila način prikaza značke (spremenila prikaz obvestil iz pike v številko) je naveden seznam aplikacij, ki jih imaš nameščene in podpirajo prikaz prejetih neprebranih sporočil s številko. Če ga pogledaš, boš videla, da na njem skoraj zagotov niso vse aplikacije, ki jih imaš nameščene.

  Sam sicer na pamet ne vem, katere tega ne podpirajo, tudi za Snapchat nisem vedel, ker ga ne uporabljam, sem ga pa zdaj testiral in je res tako kot si napisala. Tudi če pogledaš možnosti upravljanja obvestil Snapchata (Nastavitve -> Aplikacije in obvestila -> Upravljanje obvestil -> Snapchat), tam ne boš našla možnosti, ki bi se nanašala na t.i. značke (prikaz številke v zgornjem desnem kotu ikone aplikacije). Če to preveriš pri kateri drugi aplikaciji, ki to podpira, boš to možnost videla povsem na dnu menija, kjer jo lahko vklopiš ali izklopiš.

  Katere aplikacije to imajo, je odvisno od njih samih, Androida in uporabniškega vmesnika, torej v Huaweijevem primeru, EMUI-ja. Torej od tega, ali je razvijalec svojo aplikacijo za določen uporabniški vmesnik in različico operacijskega sistema zasnoval tako, da ta možnost obstaja. Če boš primerjala stanje aplikacij na telefonih različnih proizvajalcev, boš videla, da se seznami teh aplikacij lahko kar razlikujejo. Neka aplikacija, ki ima na primer to možnost prisotno na Huaweiju, je nima na Samsungu in obratno.

  To "težavo" sicer lahko na nek način rešiš z namestitvijo drugega launcherja oziroma zaganjalnika (ne vem, če je to pravilna slovenska beseda zanj :) ). Med najbolj priljubljenimi razširjenimi je na primer Nova Launcher, ki precej razširi nabor različnih možnosti. Kateri launcherji konkretno podpirajo prikaz številk pri ikonah ne vem, saj so to vmesniki drugih razvijalcev, ne Huaweija. Zato Huawei (in tudi drugi proizvajalci) ne morejo zagotavljati njihovega pravilnega delovanja in podpore zanje. Torej, povedano drugače, to počneš na lastno pest. Launcherji drugih proizvajalcev lahko v primeru, da niso dobro optimizirani, tudi ohromijo uporabniško izkušnjo saj lahko vplivajo na stabilnost sistema in tudi na delovanje različnih funkcij in možnosti. Ampak kolikor vem, naj zgoraj omenjeni ne bi povzročal preveč težav, vedno pa ga lahko tudi odstraniš, če ti kaj ni všeč. Skratka, če si malce naprednejša uporabnica, se lahko malo poigraš še s temi stvarmi, o podrobnostih in delovanju drugih launcherjev, kot je na primer Nova, pa ti bo morda znal povedati kakšen drug uporabnik našega foruma. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.