Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Selfie kamera na P20 Pro v ekstremnih pogojih

Huawei AdminHuawei Admin
edited julij 2018 Blog

Naj ti dam v začetku en dobronameren nasvet: ko te vprašajo, če bi sprejel službo, kjer te čaka ogromno zanimivih stvari, NUJNO PREBERI DROBNI TISK. Zakaj? Ker so me peljali v Planico. V tisto Planico, kjer se nahaj Letalnica bratov Gorišek s katere v zimskem času skačejo smučarski skakalci in letijo vse do 251,5 m. Zabavno dejstvo: ko v Planici ni snega, s skakalnice napeljejo jeklenico, ki poteka vse od vrha skakalnice pa do izteka skakalnice. Greva ugibati, zakaj so me peljali gor?

Kakorkoli že, služba je služba in pred mano je bil izziv, da se spustim po jeklenici oz. tako imenovanem zip lineu. Pri tem sva s Perotom želela preizkusiti, kako se obnese selfie kamera v pogojih, ki so daleč od idealnih. Tukaj sva naletela na težavo, ki je skorajda pokopala celoten video. Upravljavci so nama namreč takoj povedali, da v rokah ne smem imeti ničesar in da na zip line ne sme nič, kar ni trdno pritrjeno. Ups.

Naposled sva zadevo rešila na McGyver način z uporabo srebrnega lepilnega traku (duct tape). Na levi in desni čevelj sva pritrdila po en P20 Pro, zagnala kamero in že sem lovil sapo na poti proti dolini. A sem že omenil, da je bil del izziva, da se med spustom ne smem dreti? Ne samo, da se nisem smel dreti – niti zvoka nisem smel spustiti. Uganeš, kako se je to končalo?

Kakšno kazen sem doživel in koliko minut kazni sem pridelal, si oglej v video posnetku 006 TechGenius, ki ga najdeš na YouTube kanalu Huawei. Tam pa si lahko ogledaš tudi, kako se je obnesla selfie kamera.

Kar me je presenetilo je bilo predvsem neverjetno ostrenje prednje kamere na P20 Pro. Kljub temu, da je bilo kadriranje res zadnja skrb, ki sem jo imel med spustom, sem bil ves čas oster. Tresenje, mahanje z nogami in izredno neugodna svetloba so resnično predstavljali neizprosne pogoje za snemanje, a so končni posnetki kljub temu fantastični.

Če te ima, da bi takšno stvar ponovil tudi ti, te že sedaj opozarjam, da tega ne počni. Res. Celotno početje je namreč skrajno nevarno – predvsem za ljudi, ki se nahajajo ob skakalnici. Če se zgodi, da se ti telefon odlepi in odfrči med ljudi, lahko pride do resnih poškodb. Lahko pa si na čelado pritrdiš kakšno športno kamero, kot je GoPro in varno posnameš svoj podvig. Še enkrat hvala ekipi v Planici, da so nama omogočili izvajanje tega neobičajnega početja – najboljši ste :).

Kamera se je torej odlično odrezala in več kot očitno je, da vas ne bo pustila na cedilu, ne glede na situacijo, v kateri se znajdete. Če je odlično opravila nalogo med tem ekstremnim podvigom, potem bo gotovo kos vsemu kar ji vržete naproti.

0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.