Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Viber

gimigimi
Huawei P9 lite
Ko instaliram viber mi nekaj casa normalno dela, cez cas pa ne zvoni niti ne dobim sporocila. To se zgodi sele takrat ko pritisnem ikono viber.
( na samsungu se to ne dogaja, medtem ko imajo na huawei tudi prijatelji enako tezavo.
Hvala in lp
0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited julij 2018

  Živjo @gimi, dobrodošel na forumu. :)

  Po napisanem sodeč gre zelo verjetno za "težavo" povezano z optimizacijo baterije. Huaweijevi telefoni namreč privzeto uporabljajo različne metode varčevanja z energijo, ki nekaterim aplikacijam onemogočajo izvajanje v ozadju, ko je zaslon izklopljen. Na seznamu teh aplikacij se lahko znajdejo tudi razširjene in najbolj priljubljene komunikacijske aplikacije, kot so Facebook, Messenger, Instagram, Viber, WhatsApp, Skype in druge. Seveda pa se da to izklopiti oziroma nastaviti drugače.

  Kar lahko narediš najprej je, da preveriš, ali so za tvoj telefon na voljo kakšne posodobitve programske opreme. To najlažje storiš prek aplikacije HiCare, ki bi morala biti že nameščena na tvojem telefonu. Postopek gre takole: HiCare -> zavihek "Jaz" -> Preveri ali so na voljo posodobitve. Posodobitve sicer lahko preveriš tudi v nastavitvah telefona v razdelku "Sistem", a se tam včasih pokažejo kasneje. Zato priporočam, da to vedno počneš prek aplikacije HiCare.


  Rešitev, ki bo zelo verjetno rešila tvoj problem, pa se skriva v nastavitvah optimizacije baterije. Če imaš na telefonu starejšo programsko opremo, je postopek sledeč ...

  1. korak: Nastavitve telefona -> Napredne nastavitve -> Upravljanje baterije -> Zaščitene aplikacije. Na seznamu, ki se ti odpre poišči aplikacijo od katere želiš prejemati obvestila in jo "zaščiti". S tem boš Huaweijevi programski opremi sporočil, da jo pri procesu optimizacije baterije pusti pri miru.

  2. korak: Nastavitve telefona -> Aplikacije -> Napredno -> Prezrtje optimizacij. Na seznamu poišči želeno aplikacijo in jo nastavi na "Ignoriraj". S tem boš telefonu sporočil, da aplikacijo pri optimizaciji baterije ignorira.

  3. korak: Nastavitve telefona -> Obvestila in vrstica stanja -> Center za obvestila. Poišči svojo aplikacijo in vklopi "dovoli obvestila" ter nastavi "prioritetni prikaz". Slednje je zelo pomembno, da zagotoviš prejemanje obvestil.


  Če uporabljaš novejšo programsko opremo, tj. novejšo različico Androida, pa je postopek naslednji ...

  1. korak: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Upravljanje obvestil. Na seznamu poišči želeno aplikacijo (Viber) in vklopi možnost "Omogoči obvestila" (pri vseh možnostih na seznamu mora zraven pisati "Omogočeno").

  2. korak: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Aplikacije -> Nastavitve (ikona zobnika spodaj na zaslonu) -> Posebni dostop -> Prezrtje optimizacij. Ko se ti prikaže senam aplikacij najprej klikni na puščico v zgornjem desnem kotu in izberi možnost "Vse aplikacije". Pošiči in klikni na Viber ter izberi možnost "Dovoli". S tem boš telefonu sporočil, da Viber pri optimizaciji baterije pusti pri miru.

  3. korak: Nastavitve telefona -> Baterija -> Zagon aplikacije. Na seznamu, ki se ti prikaže najprej izklopi samodejno upravljanje vseh, nato pa poišči in klikni na želeno aplikacijo. Odprl se ti bo meni naslovljen "Ročno upravljanje", v katerim vklopi vse 3 možnosti (samodejni zagon, sekundarni zagon in izvajanje v ozadju).


  Nikakor ne pozabi preveriti tudi nastavitev v sami aplikaciji, torej v tvojem primeru v Viberju. Odpri nastavitve VIberja, tam pošiči zavihek za obvestila (notifications) in obkljukaj tiste možnosti, ki želiš, da se izvajajo (predvidevam da so to "show message preview", "light screen for messages# in po možnosti še "new message popup"). V Viberjevih nastavivah boš našel tudi zavihek "Notification sound", če ga odpreš pa boš prišel v meni za upravljanje obvestil aplikacije. Tu še enkrat preveri, ali imaš vklopljene vse ustrezne možnosti ("omogoči obvestila", "prikaži v vrstici stanja", "prednostni prikaz", "zvok obvestila" in po možnosti še kakšna).


  Če obvestil še vedno ne boš dobival, potem svetujem, da aplikacijo še enkrat namestiš in se v njej ponovno registriraš. Lahko pa poizkusiš tudi s čiščenjem predpomnilnika aplikacije in telefona.

  Čiščenje predpomnilnika aplikacij: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Aplikacije -> na seznamu poiščeš in klikneš Viber -> Pomnilnik -> Počisti predpomnilnik.

  Za čiščenje predpomnilnika telefona pa moraš najprej odpreti t. i. obnovitveni meni. To storiš takole:

  1. Izklopi telefon.

  3. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.

  4. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.

  5. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedela, da si prišla v obnovitveni meni.

  6. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.


  V skrajni sili lahko poizkusiš še s ponastavitvijo telefona na tovarniške nastavitve, vendar pred tem OBVEZNO naredi še varnostno kopijo svojih podatkov, da ne boš ostal brez njih. Še pred tem pa se morda lahko obrneš na razvijalca aplikacije in se pri njih pozanimaš, zakaj obvestila ne delujejo. Seveda le, če ne bi deloval nobeden od zgornjih postopkov. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0