Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Slaba vidljivost ekrana ob močnejši svetlobi

Opažam, da tudi ko je megleno je zelo slaba vidljivost ekrana. Imam svetlost nastavljeno na najmočnejšo svetlobo. To sem doživel na smučišču 30.6.18.

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo @busti, dobrodošel na forumu.

  Vidljivost slike na zaslonih telefonov je predmet razprav na spletu že dolgo časa, dejstvo pa je, da danes praktično ni pametnega telefona, ki bi imel zunaj na močnejši svetlobi, na primer na neposrednem soncu, popolnoma razločno sliko. V zadnjih letih so šli skozi moje roke praktično vsi paradni (in tudi številni nižjecenovni) telefoni, ki se prodajajo pri nas in niti eden od njih ni imel na močni svetlobi popolnoma jasne oziroma razločne slike. Tudi ob nastavitvi najvišje stopnje svetilnosti. So pa zadnji Huaweijevi telefoni, zlasti tisti, ki uporabljajo OLED zaslone (med njimi je tudi tvoj model Mate 10 Pro) temu prišli že precej blizu. Seveda se bo v prihodnje to stanje še izboljševalo, a dejstvo je, da za zdaj zasloni telefonov na močni svetlobi še ne prikazujejo optimalne slike oziroma razločnost na soncu ni primerljiva z razločnostjo v prostorih ali z razločnostjo ob oblačnem vremenu in v senci.

  Seveda težko sodim o tvojem telefonu, saj bi ga moral videti v praksi, a če se ti po zgornjem zapisu vseeno zdi, da v tem segmentu negativno izstopa (morda ga primerjaj vzporedno še s kakšnim Mateom 10 Pro, če imaš to možnost), lahko poizkusiš nekaj "trikov", ki morda stanje slike popravijo.


  Ena stvar, ki lahko ohromi razločnost slike je zagotovo zaščita za zaslon. Imaš prek zaslona prelepljeno kakšno zaščito? Na trgu je teh kar nekaj. Med seboj se razlikujejo po ceni, kakovosti in strukturi. Ta kombinacija pa vpliva tudi na prikaz slike. Bolj kakovostne zaščite seveda manj vplivajo na razločnost slike, manj kakovostne pa seveda bolj. Če uporabljaš kakšno zaščito, jo testno odstrani in preveri, ali je razločnost posledično kaj boljša. Sam sem že v večih primerih dognal, da je slika na zaslonu opazno razločnejša, če čezenj ni nameščena nobena zaščita. Seveda te ne želim odvrniti od uporabe le-te, a dejstvo je, da lahko vpliva na vidljivost. Vseeno pa menim, da je bolje imeti zaščiteno steklo, četudi to rahlo poslabša vizualno izkušnjo na močnem soncu.


  Obvezno preveri tudi, ali imaš namščeno najnovejšo programsko opremo. To najlažje storiš prek aplikacije HiCare, ki je že nameščena na tvojem telefonu: HiCare -> zavihek "Jaz" -> Preveri ali so na voljo posodobitve.


  Malo pa se lahko poigraš tudi z nastavitvami zaslona. Pojdi v nastavitve telefona in tam odpri zavihek "Zaslon". Notri boš našel en kup različnih možnosti, ki jih lahko spreminjaš in nastavljaš. Spremeniš lahko ločljivost, nastaviš svetilnost in celo urejaš prikaz barv. Lahko nastaviš, da so toplejše, hladnejše, živahnejše ali čisto po svoji meri. Preizkusi. Če ti rezultat ne bo všeč, jih tako ali tako lahko z enim klikom povrneš na privzete nastavitve.


  V skrajni sili pa lahko poizkusiš tudi s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve: Nastavitve telefona -> Sistem -> Ponastavi -> Ponastavitev na tovarniške nastavitve -> Ponastavi telefon. Pred tem pa OBVEZNO naredi varnostno kopijo svojih podatkov in datotek, da ne ostaneš brez njih.

  Če se ti zdi, da ima tvoj telefon nenormalno slabo vidljivost in da imaš okvarjen zaslon, pa ga lahko tudi odneseš na uradni servis. Če imaš telefon še vedno v garanciji in še ugotovijo, da je res nekaj narobe z zaslonom, te tako ali tako ne bo stalo nič, razen seveda časa, ko bo tvoj telefon na "operacijski mizi". Če ne drugega bodo znali tam tudi bolje v živo oceniti, ali je res kaj narobe z razločnostjo slike na tvojem telefonu.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.