Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Ko pokličem me ne slišijo

Pozdravljeni, večkrat se mi je zgodilo, ko nekoga pokličem, da me le ta ne sliši. Ko prekinem in ga takoj nazaj pokličem, pa me. Težava se odpravi, ko resetiram telefon, vendar je malo smešno, da se ti telefon za prb. 800 Eur nagaja pri osnovni funkciji: Klicanju. Kako lahko odpravim to težavo?

Lep Pozdrav
Juš
1

Komentarji

 • JadJad

  Enak problem.

  LP

  0
 • ZvoneblZvonebl
  Jaz nimam teh problemov, meni deluje vse ok.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited julij 2018

  Pozdravljen @Jusek, dobrodošel na forumu.

  Preden te za reševanje tvoje težave usmerim na servis, ti bom nanizal še nekaj potencialnih rešitev, ki jih lahko preizkusiš v lastni režiji.

  Tako kot pri vseh ostalih nasvetih, bom tudi tebi najprej svetoval preverjanje posodobitev programske opreme prek aplikacije HiCare: HiCare -> zavihek "Jaz" -> Preveri ali so na voljo posodobitve. To sicer lahko preveriš tudi v nastavitvah telefona v razdelku "Sistem", a se tam včasih pokažejo kasneje. Zato priporočam, da to vedno počneš prek aplikacije HiCare.


  Si morda poizkušal klicati še s katero drugo aplikacijo, ali le s privzetim klicalnikom? Testiraj še druge aplikacije, ki omogočajo klicanje. V Googlovi trgovini Play boš našel kar nekaj klicalnikov, poizkusiš pa lahko tudi prek aplikacij kot so WhatsApp, Viber, Skype in Facebookov Messenger. Če v drugih klicalnikih ne prihaja do teh težav, je verjetno vzrok tvoje težave v programski opremi.


  Poizkusi tudi s čiščenjem predpomnilnika. Najprej počisti predpomnilnik aplikacije za klicanje (Klicalnik), če to ne bo delovalo, počisti še predpomnilnik telefona. Navodila za prvo možnost, torej čiščenje predpomnilnika Klicalnika: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Aplikacije -> klik na 3 pikice na dnu zaslona -> klik na možnost "Prikaži sistemske procese" -> na seznamu poišči in klikni Klicalnik -> v njem odpri zavihek "Pomnilnik" -> Počisti predpomnilnik.

  Predpomnilnik telefona pa počistiš takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.


  Krivec za tvoje težave je lahko tudi slab signal oziroma težava v omrežju. Spremeni nastavitve za omrežje, tako da ne boš klical prek omrežja 4G oziroma LTE (predvidevam, da imaš nastavljeno to možnost), če je tvoj signal šibek: Nastavitve telefona -> Brezžično in omrežja -> Mobilno omrežje -> Prednostno omrežje. Tu testiraj kako se obnese, če izbereš 2G, 3G ali 2G/3G. Težava je lahko tudi okvarjena SIM kartica, katero najlažje testiraš tako, da jo preizkusiš še v kakšnem drugem telefonu, če ga imaš pri roki.


  Na koncu, če nič od naštetega ne popravi zadeve, pa poizkusi težavo s klicanjem odpraviti še s ponastavitvijo telefona na tovarniške nastavitve: Nastavitve telefona -> Sistem -> Ponastavi -> Ponastavitev na tovarniške nastavitve -> Ponastavi telefon. Pred tem pa ne pozabi narediti varnostne kopije svojih podatkov, da ne boš ostal brez njih. Z aplikacijo Varnostno kopiranje jih kopiraj na SD kartico, USB ključ ali na računalnik.

  Če softverski prijemi ne izboljšajo stanja, pa je morda tvoj telefon zrel za obisk uradnega servisa. Če ga imaš še v garanciji, ne pozabi s seboj prinesti tudi računa in garancijskega lista. O tvoji težavi se jutri pozanimam še pri tehnikih v Huaweijevi centrali in te obvestim, ali imajo morda še kakšno rešitev, oziroma natančno informacijo, kaj bi lahko bil vzrok tvoje težave.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.