Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Google prekinil sodelovanje s Huaweijem

AniAni
Drugo

Tole sploh ni dobra novica.

“Huawei will immediately lose access to updates to the Android operating system, and the next version of its smartphones outside of China will also lose access to popular applications and services including the Google Play Store and Gmail app.”

There will be no new EMUI updates for any Huawei devices after Google ends software support
https://www.huaweicentral.com/there-will-be-no-new-emui-updates-for-any-huawei-devices-after-google-ends-software-support/

Huawei bo izgubil dostop do vse strojne in programske opreme, ki ni izrecno odprtokodna. To pomeni, da bo Huawei izgubil dostop do posodobitev Androida, naslednje verzije telefonov pa ne bodo imele Googlovih aplikacij, kot sta Play Store ali Gmail.

Kaj mislite kaj bo iz tega?

1

Komentarji

 • KarmenSKarmenS
  Tudi mene močno zanima kaj to pomeni, kaj se bo zgodilo in zakaj je to tako?!?
  0
 • iztokiztok
  Tudi mene to zanima ali velja to samo za amerisko trzisce ali nasplosno.Glih hotu sem vzet Mate 20 pro
  0
 • AniAni

  Zanimivo, da po tveh dneh ne moremo dobiti ''uradnega'' odgovora. Sicer je dosti tega na spletu, apkak, vseeno sem pričakoval več od vodilnih tega portala. Žalostno.

  2
 • davidgasdavidgas
  Zdravo

  Res je, tudi ko jih kličeš od njih nobene informacije,niti tukaj nobenega, odgovora....
  0
 • AniAni
  edited maj 23

  Vse je umrlo, kupili somo zastarele telefone, brez podpore, in posodobitev, sicer nismo krivi sami ampak politika, pričakoval bi pa vsaj ''uraden odgovor''. Zgleda je tudi podpora umrla, in ne smejo dajati informacij. Gladko smo se nategnili s huawei. Pa tako hvaljeni, res sem razočaran. Upam da bodo kmalu pozabljeni, kjub dobrimi telefoni, sploh pa promocija je bla na višku, kaj pa zdaj? Vse tiho je bilo. :disappointed:

  0
 • AniAni
  edited maj 23

  Drugače pa, uradadno še živijo vsaj še 89 dni s polno podporo, kasnje pa bomo videli kako se razplete, veliko pa ne obeta. Je pa to vsaj zame katastofa, plačaš za telefon kasneje pa dobiš nič za to ceno, krivi pa nič nismo. Moje mnenje da za tole bi moral huawei odgovarjati, ali s povračilom stroškov ali z odkupom aparata, žal ne rabim kitajsega OS brez googla. Na kratko, nategnjeni. Samo upamo lahko, da se razplete v naš prid, politika med ZDA in kitajsko me ne zanima, plačali smo vsi, polno ceno.

  0
 • davidgasdavidgas

  Tudi sam pričakujem,da mi povrnejo denar za telefon.Včeraj z odvetnikom ravno o pogodbi nakupa in pogojih.Imam huawei mate 20 pro,in kaj naj z njim počnem,če ni posodobitev Androida...
  Vrednost telefona je NULA,ga niti prodati ne morem,da vzamem Iphone,sramota pa tudi,ker se nam niti EDEN tukaj ne javi,ampak vse TIHO!!
  TOLIKO O RESNOSTI HUAWEI SLOVENIJA.
  Druge države,kar se vidi preko neta,vsaj javno povejo in obveščajo svoje imetnike,da so prekinili že zdaj sodelovanje z Huawei.

  0
 • rpasicrpasic
  Človek ne more verjeti kakšne bedarije pišete. Nič se ne bo spremenilo, vsi obstoječi modeli Huawei telefonov bodo deležni vseh posodobitev kot je bilo doslej.
  0
 • AniAni
  edited maj 24

  Pozabi, je samo 90 dnevni rok, če se dokler zadeve uredijo bo ok, če se pa ne si pa obtičal na android 9 za veke vekomaj in brez varnostnih posodobitev. Edino kar boš dobil, bo kitajski ''android'', ki je menda že pripravljen, kaj pa prinese pa bogisigavedi.

  ''Huawei will launch two versions of its OS, one for China and other for the Global market''
  ''Exclusive: Huawei registers “Hongmeng” trademark''
  ''Confirmed: Huawei’s OS Hongmeng is coming, supports smartphone, tablet, laptop and more''

  ''Keeping phones up to date and secure is in everyone’s best interests and this temporary license allows us to continue to provide software updates and security patches to existing models for the next 90 days,” Google spokesperson said.

  Let’s make it clear what it means to “everyone” – the statement clearly added “software updates” and “security patches” to existing models for the next 90 days.''

  Uradnega odovora še vedno ni, zgleda je google tudi njih ''zradiral'' ali pa so v totalnem šoku. :D

  0
 • AniAni

  Google je že umaknil Huawei telefone iz svoje uradne strani.
  Huawei smartphones unlisted from official Android website.
  https://www.android.com/devices/

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdrav vsem. Za zdaj tudi pri nas še nimamo vseh informacij, saj vse situacije še niso znane, bo pa Huawei še naprej zagotavljal varnostne posodobitve in poprodajne storitve za vse obstoječe pametne telefone in tablične računalnike Huawei in Honor, torej vse, ki so bili že prodani in vse, ki so še vedno na zalogi.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • davidgasdavidgas

  Spoštovani Andrej!
  Se strinjam kar ste napisali.AMPAK žal NEBO posodobitve na novejši ANDROID Q!!!
  V tem je problem,da imamo telefone za 1000 eur(kar ni mali strošek v upanju,da boš imel tudi nekaj od tega),telefoni za 200 eur drugih znamk,pa bodo dobili ANDROID Q.
  Google je že izločil Huawei telefone iz svoje ponudbe posodobitev,druge države več NE prodajajo Huawei telefonov,vsi so obveščeni o vsem,razen mi v Sloveniji o ničemer.
  Predvsem nas zanima,KDO nam bo povrnil strošek telefona,kateri so v garanciji(sam imam Mate 20 pro).

  Hvala.

  Lp,

  0
 • MopoMopo

  Po moje se bo treba na koncu kar obrisat pod nosom.

  0
 • zmanzman
  Moje mnenje je, da je zaenkrat še prehitro za delanje panike. Sam sem dobil telefon p30 pro en dan po novici, da je google prekinil sodelovanje s huawejem in verjemte glede na to, da sem po toliko leti, pomoje odkar uporabljam mobitel (če odštejemo mobi detel in čukca) prešaltal iz samsunga, je bil tudi za mene to velik šok. Ampak iskreno telefon je vrhunski tu ni kaj rečt in verjamem da bo huawei prišel do rešitve, ki bo nam uporabnikom omogočila vse prednosti naših naprav. Počakajmo kaj se bo iz tega skuhalo.
  2
 • rpasicrpasic
  Nekaj za pametne
  0
 • rpasicrpasic
  Kaj se bo zgodilo z napravami Huawei? Imamo odgovore tehnološkega giganta
  Objavljeno 03. junij 2019 08.18 | Posodobljeno 03. junij 2019 08.25 | Piše: S. N.
  Ključne besede:  Huawei  android  omejitve  prepoved  ZDA
  Pri tehnološkem gigantu poudarjajo, da izdelki, ki so jih prodali, in tisti, ki jih trenutno prodajajo, ne bodo prizadeti.
  Kaj se bo zgodilo z napravami Huawei? Imamo odgovore tehnološkega giganta
  Arhivska fotografija. FOTO: Reuters
  Zaradi ukrepa ZDA, s katerim bodo Huaweiu omejili uporabo operacijskega sistema android, se mnogim našim bralcem zastavljajo številna vprašanja. Bodo njihovi mobilni telefoni še uporabni? Bodo varni in dobili posodobitve? Odgovore na najpogostejša vprašanja objavljamo spodaj, če imate še kakšno, pa nam ga pošljite prek spodnjega obrazca. Seveda imate možnost komentiranja spodaj pod člankom.


  1. Bo Huawei lansiral svoj operacijski sistem 24. junija, ki bo nadomestil Googlov android?
  Ne, to so zgolj govorice na spletu.

  2. Imam Huaweiev ali Honorjev telefon oziroma tablico. Bom ostal brez posodobitev ali servisa?
  Ne. Huawei bo še naprej zagotavljal varnostne posodobitve in poprodajne storitve za vse obstoječe pametne telefone in tablične računalnike Huawei in Honor, torej vse, ki so bili že prodani, in vse, ki so še vedno na zalogi.

  3. Bom na telefonu oziroma tablici ostal brez gmaila in ostalih Googlovih storitev, kot je trgovina Play?
  Ne. Izdelki, ki smo jih prodali, in tisti, ki jih trenutno prodajamo, ne bodo prizadeti. Te storitve boste lahko še naprej uporabljali brez omejitev.

  4. Imam skoraj nov Huaweiev telefon. Kako me bo udarila trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko? Sem kupil narobe?
  Ne. Izdelki, ki smo jih prodali, in tisti, ki jih trenutno prodajamo, ne bodo prizadeti. Uporabljali jih boste lahko običajno, kot do zdaj.

  5. Ali bom še vedno lahko posodabljal in uporabljal svoje Googlove aplikacije na huaweiu oziroma honorju?
  Da.

  6. Ali bom še vedno lahko posodabljal in uporabljal aplikacije, ki niso Googlove?
  Seveda.

  7. Ali lahko pametni telefoni Huawei še vedno prejemajo Googlove varnostne popravke?
  Da, te bodo prejemali še naprej.

  8. Kaj se bo zgodilo, če se mi bo sesul telefon in ga bom moral ponastaviti na tovarniške nastavitve?
  Nič. Resetiranje telefona ne bo imelo nobenega vpliva.

  9. Kaj se bo zgodilo s Huaweiem v Sloveniji?
  Nič posebnega. Še vedno načrtujemo ambiciozno širitev znotraj regije.

  10. Ali situacija z ZDA vpliva na prodajo Huaweievih mobilnih telefonov po svetu in na lokalni ravni v Sloveniji?
  Upamo, da ne.

  11. Kako boste nadomestili morebitne izgube?
  To ni nekaj, na kar smo osredotočeni. Za nas so zadovoljni potrošniki naša prednostna naloga.

  12. Kako velik proizvajalec mobilnikov je sploh Huawei? Kako pomemben je slovenski trg za Huawei?
  Na svetovni ravni smo na drugem mestu. Seveda je Slovenija pomemben trg za nas.

  13. Nedavno so nekatere organizacije, kot so Wi-Fi Alliance, SD Association, Bluetooth SIG in NFC Forum, suspendirale članstvo podjetja Huawei. Ali bo to vplivalo na uporabo telefonov Huawei?
  To ne bo vplivalo na uporabo funkcionalnosti povezave Wi-Fi, SD-kartic, povezave Bluetooth in NFC na telefonih Huawei. Obstoječih in prihodnjih uporabnikov telefonov Huawei to ni treba skrbeti.
  2