Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Huawei P30 in P30 Pro: Na voljo video način »dveh kamer«

Uporabniki pametnih telefonov Huawei P30 ali P30 Pro lahko sprostijo ustvarjalnost s snemanjem posebnih video posnetkov. Na razdeljenem zaslonu sta namreč sočasno pogleda dveh kamer.

S posodobitvijo uporabniškega vmesnika EMUI 9.1 na različico B153 je bila uporabnikom telefonov Huawei P30 in P30 Pro dana posebna, inovativna in vznemirljiva funkcija, še ne videna na pametnih telefonih. Način dveh kamer za snemanje video posnetkov. Posodobitev je na telefone že začela prihajati, ne bodo je pa vsi uporabniki deležni naenkrat, ampak postopoma.

S pomočjo omenjenega načina lahko uporabniki ustvarijo video posnetke z deljenim zaslonom, in sicer hkrati z glavno kamero in s kamero s teleobjektivom. V posnetku sta zato sočasno predstavljeni dve perspektivi – tista, ki jo vidi glavni objektiv in tista, ki jo vidi teleobjektiv.

Način dveh kamer že sam omogoča izdelavo izjemnega video posnetka, možno pa ga je kombinirati z drugimi možnostmi videa, kot je z umetno inteligenco (AI) podprt urejevalnik. Pametna telefona P30 in P30 Pro sta prva telefona na trgu s čim takim in omogočata snemanje obsežnih prireditev s sočasnim podrobnim pogledom na sceno v središču. Na edinstven in osvežujoč način.

Telefona sta primerna za uporabnike, ki želijo video in fotografije profesionalne kakovosti. Način dveh kamer video možnosti namreč nadgradi z:
• zajemanjem širokega pogleda na prizor z več ozadja in več predmeti v video posnetku,
• sočasno povečavo na izbrani predmet na razdeljenem zaslonu,
• snemanjem iz dveh kotov - panoramski posnetek in posnetek od blizu -,
• možnostjo prilagajanja povečave in
• snemanjem ustvarjalnih posnetkov, ki celoviteje shranijo posebne življenjske trenutke.

Huawei je vodilno podjetje na področju vpeljave tehnološko naprednih kamer, s serijo P30 pa še povečuje prednost pred tekmeci. Način dveh kamer je po posodobitvi uporabniškega vmesnika EMUI 9.1 poleg na modelu P30 na voljo tudi na modelu P30 Pro s teleobjektivom SuperZoom, ki podpira 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo. Z občutljivostjo ISO 409.600 pa se dobro obnese tudi v šibkejši svetlobi. S pionirskim delom na napredni video tehnologiji ter neprestanih inovacij, pa Huawei daje uporabnikom v roke tudi nove možnosti snemanja ustvarjalnih video posnetkov.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0

Komentarji

 • KlemenSLOKlemenSLO
  @Huawei Forum js sm včeraj dobil to posodobitev zej me pa zanima kje lahko nastavim za kamero te nastavitve
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited maj 14

  Pozdravljen @KlemenSLO,

  nastavitev boš našel v meniju "Več" v aplikaciji kamere: Kamera > Več > Dual View.

  Tale video najbolje pokaže :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • rpasicrpasic
  Po posodobitvi ni možno dodati pripomočkov na zaklenjen zaslon.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdravljen @rpasic,

  preverim pri naši tehnični ekipi. Uporabljaš pa telefon P30 Pro?

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • rpasicrpasic
  P 30 pro. Na dotik kot doslej ne gre.
  0
 • KlemenSLOKlemenSLO
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Katere pripomočke si pa želel dodati na zaklenjen zaslon? In katere si imel pred posodobitvijo? Sam namreč ne vem za obstoj te možnosti pred posodobitvijo..

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • rpasicrpasic
  Seveda je bila ta možnost. Dotik zaslona in pokaže vse pripomočke. Sedaj to ni možno. Sem pa pogruntal drug način in sicer s prsti potegneš zaslon navznotraj.
  0
 • rpasicrpasic
  Enako je z menjavo ozadja.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Na zaklenjenem zaslonu? Ta možnost je le na začetnem zaslonu.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0