Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

GPS ne deluje

Pozdravljeni, imam P20 in težave z GPS signalom. Bolje povedano GPS sploh ne dela, ne najde signala ne pri google maps, prav tako ne na primer pri Huawei health . Imel sem že enake težave takoj, ko sem ga kupil (avg.2018). Poslan je bil na servis kjer so vse skupaj izbrisala in ponovno naložili software. Priporočili so mi še, da naj ne nalagam več aplikacij kot sportactive, ker niso original od Huawei in lahko povzročijo, porušijo sistem GPS-a. No ja.....Prej sem imel P9, prav tako aplikacijo sportactive in nobenih težav.
Skratka, tega sem se držal in je vse delalo v redu do pred kratkim, ko se je tel. posodobil. GPS spet ne dela.
Je imel kdo podobne težave?
Ima kdo kakšno idejo kaj narediti razen, da se spet pošnje na servis?
Hvala za odgovore in nasvete.
lp, mirko

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdravljen Mirkohuawei,

  sam bi ti morda najprej svetoval, da delovanje GPS-a preizkusiš še s katero od testnih aplikacij. Na primer GPS test ali katero podobno.

  Prav tako bi ti svetoval, da počistiš predpomnilnik v aplikacijah, v katerih ti GPS nagaja. Na primer Google Maps in Huawei Health: Nastavitve > Aplikacije > Aplikacije > izberi prikaz vseh aplikacij in prikaz sistemskih procesov (tri pikice zgoraj desno) > na seznamu poišči in klikni Google Maps/Huawei Health > Pomnilnik > Počisti predpomnilnik.

  Za priročno se lahko izkaže tudi aplikacija GPS Fix, ki resetira GPS. Poizkusi jo naslednjič, ko bo imel GPS težave s signalom. Poizkusi pa tudi tako, da izklopiš iskanje omrežij Wi-Fi (Wi-Fi scanning): nastavitve > Google > Lokacija > Dodatne nastavitve > izklopi iskanje omrežij Wi-Fi.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • MirkohuaweiMirkohuawei

  Pozdravljen Andrej,
  najprej bi se zahvali za nasvete.
  Seveda sem sledil navodilom in na koncu naložil tudi aplikacijo GPS Fix in glej ga zlomka. GPS je začel delovati.
  Na žalos le za nekaj ur.
  Sedaj lahko ta postopek ponovim koliko krat želim in GPS ne deluje več.
  Kot sem že omenil je GPS prenehal delovati po zadnji posodobitvi programske opreme in sicer sledeče.....TELEKOM.SI 9.0.0.8(CT)
  Se mogoče telefon da ponastaviti na prejšnjo različico programske opreme?

  Hvala za odgovor.

  Lp, mirko

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Mirko, prek uradnih Huaweijevih programov se ne da povrniti v prejšnjo različico. Bi ti pa morda zdaj po posodobitvi svetoval še ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve. Če tudi to ne bo pomagalo pa svetujem ponoven obisk servisa. Če prav razumem ti GPS nagaja že od samega začetka, torej že pred posodobitvijo, kar pomeni da bi lahko bilo kaj narobe s samim sprejemnikom.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.