Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

5 trikov za pohitritev tvojega Android telefona

Huawei AdminHuawei Admin
edited julij 2018 Blog


Telefoni, kot je Huawei P20 Pro, se zanašajo na umetno inteligenco, da tudi na dolgi rok ostanejo hitri – kaj vse se zadaj dogaja je debata za drug čas. Kljub vsej tej pameti pa vseeno obstaja nekaj trikov s katerimi lahko pohitriš katerikoli Android telefon.

Hitrejše animacije

Tale trik sicer ne bo pohitril delovanja procesorja, bo pa pohitril animacije in s tem nekoliko skrajšal čas preklapljanja med aplikacijami. Animacije so tisto premikanje zadev na zaslonu od trenutka, ko pritisneš s prstom na ikono aplikacije pa do trenutka, ko se aplikacija končno pojavi na zaslonu. Trajanje tega lahko skrajšaš.

V nastavitvah skoči v Sistem in izberi O telefonu. Začni pritiskati na Delovna različica, dokler ti telefon ne javi, da si sedaj razvijalec.

Pomakni se korak nazaj in v možnostih za razvijalce skrajšaj vse tri možnosti animacij na 0.5 ali pa jih preprosto popolnoma ugasni (Merilo animacije okna, Merilo animacije prehoda in Lestvica trajanja animacije).

Hitrejše brskanje

Brskalnik Chrome ima vgrajeno funkcijo za manjšo porabo podatkov. V bistvu stvar deluje tako, da gre spletna stran najprej poreko Googlovih strežnikov, kjer se podatki, kot so slike in podobno, najprej stisnejo in se nato pošljejo na telefon. Odpri brskalnik Chrome in odpri meni, ki se skriva pod tremi pikami zgoraj desno. Izberi možnost Nastavitve in vključi Varčevanje s podatki.

Funkcija sicer je namenjena zmanjšanju porabe prenosa podatkov, vendar zaradi manjše količine podatkov posledično pride tudi do hitrejšega nalaganja strani. Win-win.

Počisti pomnilnik

A se ti dogaja, da ti zmanjkuje prostora na telefonu? Preveč glasbe, slik, video posnetkov in aplikacij lahko hitro zasede ves prosto, ki ga imaš na voljo na telefonu. Poleg tega, da to povzroči razne nevšečnosti med fotografiranjem ali nalaganjem novih aplikacij pa se vse skupaj lahko odraža tudi v počasnejšem delovanju telefona, ki mora iskati prostor, da shrani delovne datoteke.

Files Go je Googlova aplikacija, ki poišče neuporabne oz. manj uporabne datoteke in ti predlaga, kaj bi lahko odstranil ter kolikor prostora s tem pridobiš. Preden zbrišeš karkoli pa se seveda prepričaj, če teh datotek res en potrebuješ več.

Manj widgetov

Widgeti so sila uporabna stvar, ampak tudi dobrih stvari je lahko preveč. Veliko število widgetov je lahko breme za procesor in delovni pomnilnik, zato enostavno odstrani z domačih zaslonov vse widgete, ki jih ne uporabljaš ali pa jih uporabljaš zelo redko. Kratko in sladko.

Ponovni zagon telefona

OK, zadnja fora je očitna, ampak jo tudi sam včasih pozabim. Tu in tam se namreč kakšna aplikacija začne obnašati precej nenavadno in divje obremeni procesor ali pa zasede nenormalne količine delovnega pomnilnika. Takrat običajno ne pomaga niti, če jo zapreš in ponovno zaženeš. Zato ponoven zagon telefona ni tako neumna možnost, ko se telefon brez razloga ustavi.

To je bilo 5 povsem preprostih trikov s katerim bo tvoj telefon lažje dihal. Seveda ti vedno ostane možnost ponastavitve na tovarniške nastavitve, ampak naj bo to res zadnji izhod v sili. Pred tem raje skoči tudi v naš nov forum, kjer si uporabniki pomagajo med seboj in debatirajo o malih trikih, ki so jih našli med uporabo telefonov Huawei.

1
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.