Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Naredi si svojo mizo z brezžičnim polnjenjem

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Pametno pohištvo počasi postaja realnost in eden izmed najbolj očitnih nadgradenj predstavlja ravno brezžično polnjenje. Ne trgu že lahko kupite pohištvo, ki ima vgrajeno brezžično polnilno postajo. Če pa ste nekoliko bolj kreativne narave, lahko v svoje obstoječe pohištvo vgradite tudi svoj brezžični polnilnik. Čeprav na trgu obstajajo rešitve, ki vam omogočajo to nadgradnjo pa smo mi želeli stvar rešiti še bolj nevidno.

Vzeli smo cenovno dostopno klubsko mizico in originalen Huawei brezžični polnilnik. Ideja je bila, da s spodnje strani mize zvrtamo luknjo, ki se bo čim bolj približala površini mize, a je ne bo predrla. Tako bo polnilnik ostal popolnoma skrit in le nalepka na površju bo nakazovala mesto, kamor je potrebno odložiti telefon (nalepka je kar nujan, ker drugače resnično težko najdeš mesto, saj ni nobenega vidnega znaka, kje točno se skriva).

Dela smo se lotili s pomočjo rezkalnika oz. nadrezkarja. Najprej smo izmerili debelino mize in na orodju nastavili globino rezkanja, ki je bila dober milimeter manjša od debeline mize. Nato smo na mizi obrisali brezžični polnilnik in se lotili rezkanja. Luknjo smo naredili nekoliko večjo, da bo polnilna postaja z lahkoto sedla v vdolbino. S pomočjo olfa noža pa smo dodali še utor za priklop kabla, ki smo ga nato speljali po eni izmed nog mize. Polnilno postajo smo pritrdili kar s pomočjo pokrova za električno stensko dozo, ki smo ji predhodno odstranili plastična zatiča ter treh vijakov za les.

Nato smo na zgornji strani mize dodali zabavno nalepko, ki označuje mesto polnilne postaje in nam tako olajša iskanje mesta, kamor je potrebno odložiti moj Huawei Mate 20 Pro. Vse kar je ostalo, je bilo to, da samo speljali kabel od mize so vtičnice. Tukaj smo si pomagali s 3 m dolgim USB podaljškom. Projekt zaključen in funkcionalen!

Če te zanima, kako to zgleda v praksi, si poglej Tech Genius video, kjer je prikazan celoten postopek izdelave oz. predelave klubske mizice.

Ključno pri takem posegu je predvsem to, da se z globino luknje čim bolj približate zgornji površini pohištva, ki se ga lotevate. Tukaj velja pravilo: meri dvakrat, reži enkrat. Počasi in z občutkom bo končni rezultat res zanimiv in atraktiven za vse goste, ki jim boste pokazali, kako vaše pohištvo magično polni vaš telefon.
Želim vam veliko uspehov pri vašem poskusu. Zelo bom vesel, če svoje rezultate delite z menoj na družbenih omrežjih :).

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0