Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Huawei Mate 20 Pro z odliko opravil ekstremen test Cirila Komotarja

Huawei ForumHuawei Forum
edited februar 20 Novosti

Huawei je ob koncu lanskega leta predstavil svoj do zdaj najzmogljivejši telefon – Mate 20 Pro. Številni mediji in novinarji s celega sveta so mu nadeli laskavi naziv najboljšega telefona lanskega leta, zasluge pa so pripisali njegovi izjemno sodobni strojni opremi in številnim naprednim funkcionalnostim. V želji, da bi potrdili njegovo superiornost tudi v praksi, pa so ga pri Huaweiju nedavno testirali še v točno takšnih razmerah, kot so želeli uporabniki.

Pri Huaweiju so v januarju zasnovali kampanjo #ChallengeMate, v kateri so uporabnike pozvali k posredovanju svojih idej za testiranje njihovega paradnega telefona. Izmed vseh so nato izbrali tiste, ki so dobile največ glasov in jih s pomočjo Cirila Komotarja, vlogerja, ki stoji za enim najbolj priljubljenih slovenskih YouTube kanalov, Komotar Minuto, tudi realizirali.

Uporabnike so najbolj zanimale sledeče tri stvari: kako dobra je stabilizacija slike pri snemanju videa v ekstremnih pogojih, ali je mogoče narediti resnično atraktiven super počasen posnetek in kako se obnese baterija, če telefon pustimo čez noč prekrit s snegom. Huawei Mate 20 Pro je vse preizkuse opravil z odliko, kako je bilo to videti v praksi, pa lahko preverite tukaj. Izjemno zmogljivost telefona v praksi je morda najbolj povzel prav Ciril s svojim znamenitim stavkom: »Besn k česn!«

Stabilizacija slike, počasni posnetki in dolgotrajna baterija
Pri preizkusu stabilizacije je telefon pritrdil na sprednji pokrov športnega avtomobila, vklopil snemanje vida in se s hitro vožnjo odpravil na razgibano gorsko cesto. Končni video, ki ga je posnel telefon pa je bil kljub razgibanemu terenu zelo tekoč in stabiliziran.

Glede na to, da je njegovo osrednje poslanstvo testiranje avtomobilov, je športnega jeklenega konjička uporabil tudi v drugem preizkusu – kreiranju atraktivnega super počasnega posnetka. Z avtomobilom je hitro zapeljal v oster ovinek, tako, da je mu je odneslo zadnji del – t. i. drift – rezultat pa je bil sila spektakularen.

Pri zadnjem preizkusu, testu vzdržljivosti baterije, pa je telefon čez noč zakopal v sneg. Ko ga je zakopal, je bila baterija napolnjena 100-odstotno, ko ga je prišel naslednji dan izkopat, pa je merilnik še vedno kazal zavidljivo visoko številko 94 odstotkov.

Spektakularen video, ki je nastal ob preizkušanju, pa si lahko pogledate spodaj.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0