Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Mobilno igranje iger

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

To, da danes tako mladi, kot stari na svojih pametnih telefonih poganjajo raznorazne igre verjetno ni potrebno dodatno poudarjati. Vendar pa je svet mobilnih iger v zadnjih letih zares zrastel in ponuja veliko več, kot bi si morda mislili. Poglejmo malce globlje, kaj se skriva pod odejo. Pri tem pa nam bo pomagal Huawei Mate 20 Pro.

Raznolikost
Mobilne igre so na vojo v raznoraznih okusih. To pomeni, da se za vsakega najde nekaj. Za bolj priložnostne igralce so najbolj primerne preproste igre, ki se ne zanašajo kaj dosti na zgodbo ampak na enostavno igralnost. Tukaj izstopajo igre kot so Angry Birds, različne tower defense igre in klasike kot je tetris, kača in podobne.
Potem imamo tukaj igre, ki od igralcev zahtevajo nekaj več časovnega vložka. Od dirkalnih iger, do pustolovščin in stelskih oz. battle royale iger. Ravno slednje so v zadnjem času poskrbele, da se je mobilna igričarska scena še toliko bolj uveljavila kot samostojna. Playerunknown's Battlegrounds, ki je bolj poznana pod imenom PUBG ter Fortnite sta s svojim preskokom iz namiznih računalnikov ter konzol povzročili pravo malo revolucijo. Podobno, kot jo je pred časom zakuhala igra Pokemon GO! Kar želim povedati je to, da je mobilna igričarska scena barvita, raznolika in predvsem močna.

Strojna oprema
Razcvetu mobilnega igranja iger se enostavno ne more upreti nihče in z napravami, ki pod pokrovom nosijo vse več moči, postaja vse bolj jasno, da mobilni segment predstavlja povsem novo vejo med ekosistemi. Huawei s svojim Mate 20 Pro in tehnologijo GPU Turbo aktivno sodeluje v tej revoluciji in omogoča tako priložnostnim in predvsem intenzivnim igralcem iger, da imajo zmogljivo in suvereno napravo za svoje izlete v digitalne svetove svojih najljubših iger.

Vendar pa se igralcem mobilnih iger ni potrebno ustaviti le pri pametnem telefonu in njegovem zaslonu. Mate 20 Pro namreč omogoča priklop na večje zaslone bodisi s pomočjo kabla ali pa kar brezžično, če zaslon oz. TV podpira standard Miracast. Zavoljo zanesljivosti bodo igralci iger mordaraje posegli po kablu. Oba načina povezave omogočata t.i. PC način, ki na zunanjem zaslonu prikaže poseben uporabniški vmesnik, ki spominja na običajno računalniško namizje. Nekatere igre tega načina ne znajo s pridom izkoristiti, a tudi tukaj ni problema, saj je mogoče zgolj preslikati sliko z zaslona telefona na veliki zaslon. Vse to omogoča, da ob igranju iger uživamo v večji slike in se tako še bolj potopimo v svet, ki nam ga riše igra.

Potem pa je tukaj še periferija. Danes je na trgu ogromno igralnih ploščkov (gamepad), ki se znajo povezati preko povezave bluetooth. Ti ploščki omogočajo neprimerno večjo natančnost igranja in bolj taktilno izkušnjo. Poleg tega pa vam vrnejo del pogleda na zaslon, kjer se nahajajo kotrole za igro in bi ga drugače zakrivali s prsti. Ploščki, ki so namenjeni pametnim telefonom imajo običajno vgrajeno tudi držalo za telefon, tako da bo igranje iger na avtobusu, letalu ali kjerkoli drugje še toliko lažje. Pri nakupu samo pazite, da plošček podpira povezavo bluetooth ter sisteme Android.

Vendar pa se tukaj še ne bomo ustavili. Tudi tablice, kot je Huawei MediaPad M5, s svojim večjim zaslonom omogočajo boljšo igralno izkušnjo in so super srednja pot, če se ne želite ali pa ne morete povezati na TV s svojim Mate 20 Pro. Prav tako lahko uporabite igralni plošček, pri čemer pa držalo na ploščku enostavno ne bo dovolj veliko za tablico. V tem primeru sta miza in stojalo za tablico obvezna.

Gremo še korak dlje: če Mate 20 Pro omogoča priklop zaslona preko svojega USB-C vtiča na spodnji strani, potem ni ovire za priklop USB razdelilnika. Huawei ponuja svoj MateDock, ki nato omogoča priklop zaslona oz. TVja preko vtiča HDMI ali VGA, dodaten vtič USB-A ter USB-C vtič, kamor lahko priklopite napajanje za dolge seanse igranja. Z bolj naprednim razdelilnikom pa boste lahko priklopili tudi žično tipkovnico in miško (lahko pa to storite tudi preko bluetooth povezave). Tudi ti dve napravi lahko potem uporabite za igranje iger, če dotična igra to seveda omogoča.

Vsestranskost
Kot vidite, je pametni telefon precej vsestranska naprava za igranje iger, ki vas ne omejuje zgolj na napravo samo ampak vam omogoča, da jo spremenite v namizni računalnik ali pa igralno konzolo. Z leti bo ta raznolikost le še bolj očitna in priroča. Prihaja čas, ko bosta tako namizni računalnik, kot tudi igralna konzola v resnih škripcih. Na to nakazuje Mate 20 Pro s svojo napredno strojno opremo in če sodimo po njem, zgleda prihodnost zelo zanimiva.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.