Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Izjemni video posnetki s pomočjo umetne inteligence

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Danes si vsi vsaj po tihem želimo izstopati. S tem ni nič narobe in v svetu digitalne revolucije je to lažje, kot kdajkoli prej. Huawei Mate 20 Pro vam tako omogoča, da zajemate video posnetke, ki so bili še pred kratkim v domeni ljudi, ki so imeli na voljo znanje napredne video produkcije.

Mate 20 Pro je med vsemi novostmi predstavil tudi prvi mobilni procesor, Kirin 980, ki ima dve jedri za računanje fukncij umetne inteligence, imenovani Nevronska procesna enota (NPU, Neural Processing Unit). Če je njegov predhodnik, Kirin 970 prvi predstavil NPU z enim jedrom in ga je znal uporabiti na fotografijah, je Kirin 980 vse to nadgradil in z dodatno močjo prenesel funkcije tudi na video. Da bi razumeli ta preskok, je potrebno razumeti, da je fotografija ena sama in je njena obdelava v realnem času razmeroma enostavna, ko celoten postopek primerjamo z video posnetki. Tukaj je potrebno v ralenm času oz. sproti obdelati kar 24 oz. 25 sličic na sekundo. Vsekakor to ni enostaven zalogaj in preskok v moči je očiten.

Tako ima Mate 20 Pro v aplikaciji za kamero, pod možnostjo za snemanje video posnetkov, posebno ikono s simbolom čarobne palice. Simbol ni naključen, saj so učinki, ki jih ponuja Mate 20 Pro prav zares magični. Najbolj izstopa način AI Color, ki zna prepoznati osebo na posnetku, jo izolirati in nato ozadje spremeniti črno-belo barvno shemo, medtem ko oseba ostane v barvah. Poglejte si zadnji Tech Genius video, da si ogledate učinek v praksi.

Poleg tega učinka, je na voljo še učinek zamegljenega ozadja, ki ga bolj poznamo iz potretnega načina fotografiranja. Tokrat pa je zadeva, zavoljo povišane moči umetne inteligence, na voljo tudi med snemanjem video posnetkov. Poleg teh dveh pa je ne voljo še nekaj barvnih filtrov, s katerimi bodo posnetki prav tako dobili povsem drugačno atmosfero.

Pomembno pri rabi teh funkcij je, da je na posnetku samo ena oseba. Kljub neizmernemu preskoku v moči pa funkciji zmanjka moči, ko je potrebno izolirati več kot eno osebo. Morda pa nas v bližnji prihodnost čaka tudi napredek na tej fronti. Kljub omejitvam pa so ti učinki zares enostavni za rabo in pričarajo povsem drugačno vzdušje v video posnetkih, zato jih le preizkusite in eksperimentirajte pri svojih vizualnih izdelkih za družbena omrežja ali pa kar tako, za prijatelje. Presenetite jih in naj poskusijo ugotoviti, koliko časa ste potrebovali za izvedbo tako drugačnega posnetka.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0