Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Mate 20 Pro: kralj zime

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Zimski čas je do pametnih telefonov še posebej neizprosen. Nizke temperature namreč slabo vplivajo na delovanje baterij, kar posledično privede do situacij, ko se telefon, ki je bil izpostavljen nizkim temperaturam, enostavno ugasne. Zakaj? Na kratko: baterije se zanašajo na kemične reakcije, ki se pri nizkih temperaturah upočasnijo ali pa celo ustavijo. Litij-ionske baterije, ki jih uporabljajo malodane vsi telefoni, se zanašajo na pretok litijevih ionov čez raztopino, ki je znotraj baterij. Kako točno mraz zaustavlja ta kemijski proces trenutno še ni dobro znano, a dejstvo je, da ga mraz zavira in posledice so jasne.

To nas privede do baterije, ki jo je Huawei vgradil v Mate 20 Pro. Ne le baterija, ampak tudi kup drugih ukrepov, omogoča da Mate 20 Pro tudi pri -20 °C še vedno normalno deluje, dokler imate še vsaj 20 % naboja v bateriji. To pomeni, da zimske radosti, kot je smučanje, ne bodo negativno vplivale na Mate 20 Pro. Enako velja za izletnike v hribih, mladino na sankah in vse druge, ki se v nizkih temperaturah odpravijo ven.

Huawei je Mate 20 Pro poslal tudi na testiranje v podjetje TÜV Reinland, ki je specializirano za ugotavljanje varnosti raznih izdelkov. V TÜV Reinland so pred časom razvili prvo certificiranje baterij za varno hitro polnjenje. Ker Huawei na svojih paradnih konjih uporablja super hitro polnjenje, so želeli neodvisne rezultate, ki potrjujejo varnost takšnega polnjenja. Med testiranjem so naprave in baterije podvržene ekstremnim temperaturam, ki segajo od -33 do +55 °C. Baterije same pa morajo med testom zdržati segrevanje vse do 130 °C. Uspešno opravljen test zagotavlja, da je baterija res varna za hitro polnjenje tudi v ekstremnih pogojih, podjetje TÜV Reinland pa takšnim napravam podeli tudi ustrezen certifikat, ki ga je prejel tudi Mate 20 Pro. Če torej baterija v teh ekstremnih pogojih zdrži polnjenje, to pomeni, da je v teh pogojih mogoč tudi pretok litijevih ionov. Ker pretok ionov pomeni delujočo baterijo pa to posledično pomeni delujoč Mate 20 Pro. Torej: čeprav certifikat podjetja TÜV Reinland neposredno ne ugotavlja delovanja same naprave v ekstremih pogojih ampak zgolj polnjenje baterije, je logična posledica tudi delujoč Mate 20 Pro.

Nizkim temperaturam pa kljubuje tudi 3D skeniranje obraza za odklepanje zaslona na Mate 20 Pro. To pomeni, da med smučanjem ne bo težav s snemanjem rokavic in odklepanjem telefona. Seveda pa je telefon po odklepu vseeno potrebno upravljati in tukaj pride prav način Gloves Mode oz. Način za rokavice, ki omogoča da je zaslon odziven na dotike tudi pri uporabi rokavic, ki so izdelane iz materialov debeline 4,5 mm ali manj.

Na koncu dodajmo še dejstvo, da ima Mate 20 Pro povišano zaščito proti vodi in prahu po standardu IP68 in kmalu postane jasno, da Mate 20 Pro kraljuje zimskim razmeram, ne glede na situacijo.

Kako se je Mate 20 Pro obnesel v ekstremnim razmerah pa si lahko pogledaš tudi v zadnjem Tech Genius videu.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0