Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Huawei Watch GT - kraljica baterije

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Naj vam povem svoj največji zadržek pred pametnimi urami - baterija. Moja tipična raba pamtne ure je običajno sledeča: uporabljam jo en dan oz. največ dva, nakar hodim naokoli dan ali dva s prazno baterijo in visokotehnološkim okraskom na zapestju. Potem se spomnim, kje imam polnilec in zadevo priklopim čez noč. Zjutraj uro pozabim nadeti in tako dva dni hodim naokoli brez nje. Nato je ponovno dam na zapestje in cikel se ponovi.

No, s Huawei Watch GT pa se je vse to popolnoma spremenilo. Vendar, preden zagrizemo v same podrobnosti, razčistimo kaj je Watch GT in kaj ni. Huawei je z Watch GT predstavil novo linijo pametnih ur, ki so namenjene rekreacijskim športnikom in drugim, ki so bolj aktivni. To pomeni, da Watch GT ni tako polno opravilna, kot njena sestrična Watch 2, na kateri teče Googlov operacijski sistem WearOS. Watch GT je namenjena rekreativcem in zato je Huawei zanjo razvil tu lasten operacijski sistem Light OS, ki poskrbi za večino funkcij, ki jih poznamo na pametnih urah in jih nadgradi z naprednim sledenjem športnim aktivnostim ter izjemno avtonomijo baterije.
Tako Watch GT ponuja natančno slednje vadbam z vgrajenim sprejemnikom, ki se zna povezati na kar tri navigacijske sisteme: GPS, Galileo in Glonass. Tri je več kot ena in več podatkov pomeni večjo natnčnost pri določanju trase tvoje vadbe. Pri tem pa na pomoč pride tudi vgrajeni barometer, s pomočjo katerega je mogoče še bolj natančno določiti nadmorsko višino. Na spodnji strani ure se nahaja tudi senzor srčnega utripa, ki s pomočjo algoritmov umetne inteligence poskuša kar se da natančno meriti utrip med vadbo.

Za vadbe je tako s strojnega vidika poskrbljeno. Zraven pa pridejo še klasične funkcije pametne ure: prikaz obvestil s teleofna, iskanje telefona, štetje korakov, beleženje spanca, kompas, vremenska napoved, različne številčnice in merjenje časa, kakopak.

Zaraddi svoje športne narave se Watch GT pogovarja s telefonom preko aplikacije Huawei Health, ki je v zadnjem času posatala moja priljubljena aplikacija za športne aktivnosti. Znotraj aplikacije je mogoče upravljati s samo uro, še bolje pa se odreže pri prikazu podatkov vadbe in spanca. Pri slednjem se ura zelo dobro obnese - sploh če imaš stalno prižgano merjenje srčnega utripa. Na podlagi jutranje analize spanca pa lahko ugotoviš, kako kakovosten je bil in kje so kakšne pomanjkljivosti ter kako jih odpraviti.

Poleg tega pa je aplikacija Huawei Health na voljo na vseh Android telefonih in tudi na sistemu iOS. Huawei Watch GT je tako na voljo praktično vsem. Da pa bo izbira še bolj pestra, je ura na voljo v minimalistični črni ter elegantni srebrni barvi. Črni model pride z gumijastim pasom, medtem ko je srebrnemu modelu priložen pas z gumijasto osnovo ter rjavo usnjeno prevleko na zunanji strani. a katerokoli barvo se že odločiš pa je dobro vedeti, da Watch GT ne uporablja posebnih pasov, ampak standardni 22 mm širok pas, ki ga lahko kupiš pri vsakem urarju ter tako narediš Watch GT res svojo.

Sedaj pa še k tistemu delu, ki mi prinaša največ veselja: avtonomija baterije. Nimam pojma, kako je Huawei v tako tanko ohišje stlačil vso prej omenjeno tehnologijo in ji dodal baterijo, ki ob barvnem OLED zaslonu, stalenmu merjenju srčnega utripa ter prehojnih korakov in beleženju spanca vsako noč, še vedno zdrži približno 14 dni. Ja, ena-štiri, štirinajst dni! Do sedaj nisem imel pametne ure, ki bi zdržala več kot 2 polna dneva običajne rabe (koraki, srčni utrip, spanje, obvestila) in to kar uspe doseči Watch GT je enostavno čarovnija. Seveda pa je treba upoštevati, da bo vsaka vadba, ki jo beležiš z uro to avtonomijo znižala za kak dan. A kljub temu je to nadvse impresivno.

To je malodane vse, kar potrebujem in si želim od pametne ure. Dolga vatonomija, beleženje raznih podatkov in super izgled. Ko mi Watch GT naposled le potarna, da je baterija že skoraj prazna pa imam še vedno nekaj dni časa, da jo priklopim na polnilec in tako nikoli ni bojazni, da bi naokoli hodil z nedelujočo zapestnico.
Watch GT, you da real MVP!

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0