Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Ohrani svoje otroške spomine z Mate 20 Pro

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Sodobna tehnologija, kot so pametni telefoni, ponuja nešteto možnosti, da ohranite svoje otroške spomine oz. ujamete spomine svojih otrok. To je seveda najlažje narediti s pomočjo kamere. Fotografije in video posnetki, ki jih bo mogoče gledati čez nekaj let ali desetletij, bodo našim potomcem omogočale povsem nov vpogled v svojo mladost.

Kaj pa tisti, ki so nekoliko starejši in tega razkošja nikoli niso izkusili? Gotovo imate v kakšni škatli na podstrešju spravljene svoje risbe, zvezke in ostale kreativne izdelke, ki ste jih v svoji mladosti ustvarili. Skoraj gotovo pa se nekje med temi predmeti skriva tudi vaša najljubša plišasta igrača. Morda jo je že načel zob časa in je le vprašanje časa, kdaj bo reč začela razpadati. In ravno tukaj ti Mate 20 Pro pride na pomoč s svojim 3D skeniranjem.

Verjetno veš, da ima Mate 20 Pro na prednji strani nameščen modul, ki zna narediti 3D preslikavo tvojega obraza, s pomočjo katere nato preveri, ali si to res ti in nato odklene zaslon, ko te prepozna. Princip tehnologije je preprost: v zarezi na vrhu zaslona se nahaja projektor, ki s pomočjo IR svetlobe na obraz projecira do 30.000 pik. Glede na deformacijo teh pik na obrazu se ustvari 3D model obraza.

Sedaj smo pri delu, ki postane res zanimiv: Huawei je razvil aplikacijo, ki uporablja točno ta modul za skeniranje raznih predmetov. Aplikaciji je ime 3D Live Maker in je na voljo vsem, ki imate Mate 20 Pro. S pomočjo te aplikacije je mogoče ustvariti tudi 3D model tvoje najljubše plišaste igrače – če te zanima kako to narediti, si oglej Tech Genius video, kjer pokažem, kako se lotiti zadeve. Tako bo tvoj najboljši plišasti prijatelj iz otroštva zaživel novo digitalno življenje in te spremljal še naprej. Kar je pri tem najboljše pa je tisto, kar smo si želeli vsi, ko smo bili otroci: da bi ta plišasti junak oživel in se začel sprehajati naokoli. 3D Live Maker zna tudi to. S pomočjo obogatene resničnosti oz. t.i. AR (augmented reality) se bo igrača sprehodila, zaplesala, poskočila in še kaj. Z njo pa lahko tudi ročno upravljaš. Verjemi mi, stvar je tako zabavna, da se hitro lahko potopiš v igranje za nekaj ur.

Seveda pa lahko s pomočjo te aplikacije in Mate 20 Pro poskeniraš tudi druge predmete. 3D modele je mogoče tudi izvoziti za nadaljnjo obdelavo v računalniških programih. Tudi Facebook ponuja objavo 3D modelov, zato aplikacija omogoča deljenje neposredno na Facebook. Kreativnih možnosti je torej ogromno – potrebno je le malo domišljije in rodijo se lahko zelo zanimive stvari. Poskeniraj plišastega dinozavra in ga projeciraj na ulico. Povečaj projeciranega dinozavra in prosi prijatelje, da zgledajo prestrašeni in panični. Posnemi celotno dogajanje in ga deli med prijatelji – gotovo bo odziv na posnetek na družbenih omrežjih dober.

Za konec pa še ena misel: shraniti svoje spomine ne le v 2D obliki, ampak v obliki pravega 3D modela, ki ga lahko ustvariš z napravo, ki jo imaš v žepu? Dobrodošli v prihodnosti!

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.