Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Prvo druženje Huaweijeve forumske skupnosti: sproščen duh, dobra hrana in Mate 20 Pro

Huawei ForumHuawei Forum
edited november 2018 Novosti

Na Huaweijevem forumu se digitalno družimo že skoraj pol leta. Ker je naša skupnost v tem času že lepo zrasla in se množi iz dneva v dan, smo se nedavno odločili, da stopimo še korak dlje in organiziramo prvo druženje v živo. Ker je ravno v začetku meseca novembra k nam prišel tudi Huaweijev najnovejši paradni telefon Mate 20 Pro, pa smo želeli za forumsko skupnost narediti nekaj posebnega. Tako smo organizirali srečanje, na katerem so bili prav člani foruma prvi v Sloveniji, ki so lahko v svoje roke prijeli nov telefon in ga temeljito preizkusili.

Srečanje je potekalo v četrtek, 8. novembra, v prestižni Stekleni dvorani ljubljanskega Hotela Union. Za druženje ne bi mogli izbrati lepšega dne, saj bilo vreme zunaj popolno in prav nič jesensko. Nič dežja in oblakov, le sončni žarki in visoke temperature. Vroče pa je bilo tudi v dvorani. Obiskovalci so se začeli zbirati že pred 10. uro dopoldan. Ob 10h je bila dvorana že pošteno napolnjena in prireditev se je naposled tudi uradno začela. Tako kot vsaka prireditev, naprej z uradnim delom.

Zbrane je najprej nagovoril administrator foruma, Andrej Pirnat. Vsem se je zahvalil za udeležbo ter pokazal glavno nagrado, telefon Mate 20 Pro, in razložil pravila sodelovanja. Nato je na oder stopil direktor Huaweija Matjaž Kermelj, ki je podrobno s pomočjo grafičnega prikaza razložil in predstavil vse funkcionalnosti novega telefona.

Nato pa je sledil še sklepni del - okrogla miza na temo prihodnosti razvoja pametnih telefonov, ki jo je vodila priznana tehnološka novinarka Maruša Kerec, sicer voditeljia radijske oddje Odbita do bita na radiu Val 202. Na okrogli mizi so sodelovali številni poznavalci področja: dr. Jure Žabkar iz Laboratorija za umetno inteligenco na Fakulteti za računalništvo in informatiko, urednik tehnološkega medija Tehnozvezdje, Matjaž Ropret, vodja spletnega profila igslovenia Zoran Trojar, gamer Dino Hajderović, bolje poznan pod svojim psevdonimom Dinotti, vodja projekta Huawei forum Aleksandar Vidić, ki je na dogodek prišel iz Beograda, Huaweijev Tech Genius Uroš Miklavčič in administrator foruma Andrej Pirnat.

Udeleženci so bili sklepčni, da pametni telefoni danes predstavljajo naše osrednje tehnološke naprave, ki so v številnih situacijah postale že nepogrešljive, v naslednjih nekaj letih pa vidijo napredek predvsem na področju umetne inteligence in baterije. Dveh področjih, ki poleg kamere močno zaznamujeta tudi Huaweijeve najnovejše telefone, zlasti Mate 20 Pro.

Slednji se namreč lahko pohvali z naprednim procesorjem z dvojno nevronsko procesno enoto, ki deluje na podlagi umetne inteligence, in dolgotrajno baterijo s kapaciteto 4200 mAh, ki podpira izjemno hitro polnjenje (do 70 odstotkov v 30 minutah), hitro brezžično polnjenje in celo povratno brezžično polnjenje. Kaj je to? Gre za možnost brezžičnega polnjenja drugih naprav, s katero Mate 20 Pro uporabite tudi kot polnilno baterijo. Poleg tega pa ima tudi odlično trojno kamero Leica, v kateri največjo novost predstavlja ultra širokokotni objektiv.

Z vsemi temi karakteristikami pa so se imeli udeleženci dogodka možnost zelo dobro spoznati. Po koncu formalnega dela je bil namreč čas za preizkušanje hišnih specialitet Hotela Union ter sproščeno druženje, izmenjavo mnenj, pogovor s Huaweijevimi predstavniki in seveda, preizkušanje novega telefona. V ta namen je bilo v prostoru postavljenih več t. i. izkustvenih con, vsaka od njih pa je predstavljala eno od novih lastnosti. Tako so obiskovalci lahko preizkusili kakovost kamere, možnost hitrega brezžičnega povezovanja in tiskanja, čitalnik prstnih odtisov, ki je zdaj vgrajen kar v zaslon, napredni sistem za prepoznavo obraza, ki temleji na 3D-kameri, povratno brezžično polnjenje in zmogljivost novega procesorja.

Prav v tem delu se je nabralo največ zvedavih pogledov, saj je Dinotti moč procesorja demonstriral kar na najsodobnejših mobilnih igrah, kot so Asphalt 9, PUBG in Fortnite. In to na velikem ekranu. Mate 20 Pro je namreč prek vmesnika MateDock2 povezal na televizor ter nanj priklopil igralni plošček, tako da je bila igralna izkušnja popolna. Kot v dnevni sobi. Na ta način pa je Mate 20 Pro tudi pokazala, kako daleč v razvoju so že danes pametni telefoni.

Tako je v zelo sproščenem duhu uspešno minilo prvo forumsko druženje. Vsak od obiskovalcev je bil deležen tudi darila v obliki selfie sticka, ki se ga lahko uporabi tudi kot stojalo, najbolj vesel pa je bržkone domov odšel blaz99, ki si je z malce sreče priigral nič manj kot novi Mate 20 Pro. Glede na to, da se sam strastno ukvarja s fotografijo, kot nam je zaupal ob prejemu nagrade, verjamemo, da z novim teefonom uživa. Mi pa si bomo glede na odličen odziv mlade skupnosti prizadevali kmalu organizirati ponovno snidenje. Zdaj si bomo privoščili malce zimskega spanca, s prihodom toplejših mesecev pa vas ponovno malo zbobnamo skupaj. :)

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

1

Komentarji

 • Jakelj83Jakelj83
  edited november 2018

  Odlično je bilo na zborovanju, upam, da boste v prihodnosti kaj podobnega ponovili. Noben problem ni priti iz Maribora, samo sporočite mi pravočasno. :)

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Vsekakor obvestimo, ko začnemo pripravljati naslednje srečanje. Morda že kmalu po hladnih zimskih mesecih. ;)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.