Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Rumenkast ekran?

tiiiashatiiiasha
Huawei P20 Pro
Pozdravljeni.

Približno tri tedne imam Huawei p20 pro in sem sicer zelo zadovoljna edino ena stvar me malenkost 'moti' in sicer se mi zdi, da je ekran pri nižji svetlobi (polovica ali manj) nekoliko rumenkast (nekoliko bolj v spodnjem delu pri tipkovnici). Če je svetlost na največ je lepo bel ekran. Pa me zanima ali je to normalno? Udobje za oči imam izklopljeno.

Hvala že v naprej za odgovore.
0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo @tiiiasha,

  če prav razumem, ima le del zaslona rumenkast odtenek?

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • tiiiashatiiiasha
  Ne, ne, malo sem zmedeno napisala. Cel ekran se mi zdi, da dobi rumenkast odtenek, ampak ker največ gledam v tipkovnico, tam najprej opazim. Zdaj pa ne vem ali je to samo zaradi zatemnitve in je to normalno, ali ne.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Hja, pri zaslonih je tako, da imajo lahko rahlo različne odtenke. Ne samo med različnimi znamkami, ampak tudi pri isti znamki. Odvisno je od samih nastavitev prikaza barv in kalibracije zaslona. Zato tu pridejo prav ročne nastavitve, ki jih imaš na voljo tudi pri P20 Pro.

  Za nekoliko rumenkast odtenek, zlasti pri nižji svetilnosti, se proizvajalci zdaj pogosteje odločajo, ker vpliva na oči bolj blagodejno. Zlasti pri slabši svetlobi, ko je navadno tudi svetilnost zaslona nastavljena na nižjo stopnjo.

  Lahko pa, kot že rečeno, sama nekoliko popraviš sliko po svojih željah. Če greš v meni z nastavitvami zaslona, imaš tam zavihek "Barva in udobje za oči". Ta med drugim vsebuje način "Udobje za oči", ki si ga že omenila, poleg tega pa tudi "Naravni ton", ki samodejno prilagodi barvno temperaturo glede na osvetlitev v okolju, ter "Barvni način in temperature". Prva dva mogoče pusti izklopljena, lahko pa se poigraš s slednjim.

  V tem zavihku boš našla 2 barvna načina - navaden (bolj rumenkast) in živahen (bolj bela oz. modra svetloba). Poleg njiju lahko izbereš tudi enega od prednastavljenih možnosti barvne temperature - toplo (bolj rumenkasta), hladno (bolj modra) in privzeto (nekaj vmes). Ob tem pa lahko temperaturo tudi sama ročno prilagodiš na krožni barvni paleti, ki je tudi v tem meniju. Samo malo povleci prst po njej in poišči sebi idealen prikaz. :) Tako boš zagotvo našla pravi odtenek. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • tiiiashatiiiasha
  Najlepša hvala za res izčrpen odgovor, sem se malo poigrala z nastavitvami in ugotovila, da mi privzete nastavitve nekako še najbolj ustrezajo. 🙂

  Bi pa tukaj postavila še eno vprašanje, če smem in sicer gre za pošiljanje MMS sporočil. Vse deluje normalno, samo pri vsaki sliki, ki jo jaz pošljem piše: prijavljanje vsiljene pošte. Pa me zanima kje je tukaj težava? Sliko sicer oseba na drugi strani prejme.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @tiiiasha, malo sem spregledal tvoje vprašanje o težavah pri pošiljanju MMS-ov. Svetujem da poizkusiš s ponastavitvijo nastavitev omrežja: Nastavitve telefona > Sistem > Ponastavi > Ponastavitev nastavitev omrežja. Testiraj tudi ali do tega prihaja, ko imaš vklopljene in izklopljene mobilne podatke.

  Če to ne bo pomagalo pa povprašaj še pri svojem operaterju. Zelo verjetno gre za težavo povezano s SIM kartico oz. omrežjem.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • damo001damo001

  Tole glede rumenkastega ekrana sem tudi sam opazil. Pred časom sem se lastil P20, sedaj imal P20pro in moram rečt da ima PRO belo svtelobo bolj toplo kot navadni P20. Če primerjam z kakšnimi samsungi sploh, kjer bela kar bode v oči.
  Očitno res pač takšen zaslon, meni niti ne moti, saj se vedno poslužujem tega udobja za oči,sicer me rado boli glava.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @damo001, glede odtenka je tako, da imajo zasloni med sabo različnega, najbolj pa se opazi če jih postaviš vzporedno. To je zaradi različnih zaslonov in samega procesa izdelave, ne pomeni pa nujno en odtenek okvare.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • ZvikiZviki
  > @damo001 je dejal:
  > Tole glede rumenkastega ekrana sem tudi sam opazil. Pred časom sem se lastil P20, sedaj imal P20pro in moram rečt da ima PRO belo svtelobo bolj toplo kot navadni P20. Če primerjam z kakšnimi samsungi sploh, kjer bela kar bode v oči.
  > Očitno res pač takšen zaslon, meni niti ne moti, saj se vedno poslužujem tega udobja za oči,sicer me rado boli glava.

  Ja... Tile led zasloni so zanič! P20 ima LCD zaslon, zato je bolj bel. Res je tudi, da imqjo LG-ji in Samsung-i bolj bel zaslon. Vsi pa imajo eno VELIKO napako! Namreč (am)oled zaslon bo hitro izgubil svojo prvotno svetilnost, plus tega je velika verjetnost, da se bo slika "zapekla" v zaslon. Meni se je to do zdaj zgodilo na ČISTO VSEH led zaslonih. Pa naj bo to Samsung (amoled) ali Huawei (oled). Prej sem imel Samsung Note, pred zdajšnjim P20 pro pa Mate 9. Mate 9 ima lcd zaslon in sem bil izjemno zadovoljen z njim, P20 pro pa ima oled zaslon in po 7 mesecih se že vidi zapečenost slike (obvestilna vrstica zgoraj in temni pas z gumbi spodaj). Sedaj sem spodnje gumbe izklopil in telefon upravljam preko home gumba, kar pa ni ravno priročno. Ja, le zakaj so zasloni bolj rumenkasti? Zato, ker se plave diode zaslona (ki so odgovorne za bolj hladno belo barvo), dosti prej iztrošijo, ko t pa zelena in rdeča...
  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.