Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

GOOGLE ASISTENt

UsnaUUsnaU
Huawei P20 Pro

Pozdravljeni.

Imam Huawei P20 pro aparat. Rada bi si aktivirala Googlovega asistenta. Imam aktiven Googlov račun. Ko ga poskušam aktivirati mi javi, da ta storitev na mojem aparatu ni na voljo. prosim za pomoč.

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo @UsnaU,

  najprej nastavi jezik v telefonu na angleščino. V slovenščini namreč Assistant ne bo deloval. Nato predlagam, da se malo poigraš z nastavitvami v Googlovi aplikaciji. Odpri aplikacijo Google (najdeš jo na namizju v mapi z drugimi apliacijami), izberi "More" desno spodaj, nato "Settings" in potem še enkrat "Settings" v razdelku Google Assistant. Tu odpri zavihek "Phone" in vklopi Googlovega asistenta, prav tako pa tudi "Access with Voice Match".

  Če slednjega ne bi mogla vklopiti se vrni v meni Googlovih nastavitev in tam odpri zavihek "Accounts & privacy", nato pa v naslednjem meniju "Google activity controls". Tu preveri, da imaš vklopljen "Voice & Audio Activity" (mora pisati "On").

  Prav tako pa preveri, če ima Google Assistant ustrezna dovoljenja. Pojdi v nastavitve telefona in tam odpri zavihek aplikacij in obvestil. Tu najprej poišči in odpri aplikacijo Google ter v njej obkljukaj vsa ustrezna dovoljenja (Permissions), nato pa še počisti njen predpomnilnik. V naslednjem koraku pa to naredi še za Google Text-to-speech engine, ki ga prav tako najedeš na seznamu z aplikacijami (če ga ne vidiš, izberi prikaz vseh aplikacij in sistemskih procesov).

  Za konec pa lahko poskusiš še z izpisom in ponovnim vpisov v svoj Googlov račun. Pojdi v nastavitve telefona in odpri zavihek "Users & accounts" ter klikni zavihek Google. Tu odstrani (Remove) vse svoje Googlove račune, ponovno zaženi telefon in jih nato še enkrat dodaj.

  Upam da bo to rešilo tvojo težavo. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0