Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Kako enostavno rešiti zablokiran telefon?

Huawei ForumHuawei Forum
edited september 2018 Vprašanja in odgovori

Če vas je naslov tega članka pritegnil in ste kliknili nanj, potem imate verjetno težavo. Je vaša pametna naprava prenehala delovati in se noče več vklopiti? Najbolj pogosta razloga za to sta napačno posodabljanje sistema in nameščanje nelicenčnih različic Androida. Če se vam je zgodilo kaj od tega, seveda želite svojo napravo povrniti nazaj v delujoče stanje.

Ne skrbite, Huawei ima rešitev za takšne primere. Imenuje se eRecovery in vam pomaga pri obnovitvi sistema, prav tako pa vam pomaga, če želite povrniti programsko opremo v izvorno stanje, po tem, ko ste “flashali” ROM. Nikakor pa ne uporabljajte eRecoveryja za posodabljanje sistema, če vaša naprava deluje brez težav.

eRecovery je sicer trenutno na voljo le v nekaterih regijah (v Sloveniji je) in za nekatere modele telefonov, čez čas pa bo dostopen tudi v drugih regijah in na drugih telefonih.

Preden začnete postopek obnovitve sistema, je dobro vedeti sledeče:

  1. Če lahko vstopite v sistem, obvezno naredite najprej varnostno kopijo svojih podatkov. Vaši osebni podatki bodo namreč po obnovitvi sistema izbrisani, če ne bodo izpolnjeni naslednji pogoji, ko boste aktivirali način eRecoveryja:
    (A) Podatkovna particija mora biti nastavljena za branje in pisanje. Če bi nastavljanje particije spodletelo in bo potrebno brisanje podatkov, se vam o tem na zaslonu izpisalo sporočilo.
    (B) Vaša naprava je zaklenjena.
    (C) Vaša naprava mora imeti dovolj prostora na vgrajenem ali zunanjem pomnilniku (kartica microSD). Če nimate dovolj prostora, se vam bo na zaslonu izpisalo obvestilo, da morate bodisi izprazniti vgrajeni pomnilnik bodisi vstaviti pomnilniško kartico, ki ima dovolj prostora.
  2. Prepričajte se, da ste povezani na zanesljivo brezžično omrežje Wi-Fi (eRecovery trenutno podpira avtentikacijske metode WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP in odprte mreže).
  3. Napravo imejte priklopljeno na polnilec (lahko tudi na računalnik, ki je priklopljen na elektriko).

Zdaj pa se vrnimo na popravljanje oziroma obnovitev sistema:

Za zagon eRecoveryja obstajajo trije načini:
Metoda 1: Sistem zazna napako pri zagonu in vaš telefon samodejno vstopi v način eRecoveryja.
Metoda 2: Sistem samodejno zazna napako (na primer po “flashanju” ROM-a in namestitvi nelicenčne različice Androida), vendar se telefon kljub temu normalno zažene, pri čemer vam na zaslonu prikaže sporočilo o napaki. Za vstop v sistem eRecoveryja pritisnite in 3 sekunde držite gumb za povišanje glasnosti.

Metoda 3: V sistem eRecoveryja lahko vstopite kadarkoli na lastno željo (ko je vaš telefon priklopljen na polnilec, pritisnite in držite gumb za povišanje glasnosti več kot 5 sekund).

V uporabniškem vmesniku izberite možnost “Download latest version and recovery”, da potrdite postopek obnovitve sistema in se premaknete v naslednji meni..

Izberite možnost “Download and recovery” in počakajte na zagon Wi-Fi-ja ter skeniranje razpoložljivih omrežij.

Izberite omrežje in vpišite geslo, da se nanj povežete s telefonom.

Ko se vaša naprava uspešno poveže na brezžično omrežje, sistem samodjeno pridobi in prenese paket za obnovitev programske opreme. Na tej točki vam ni treba storiti ničesar. Programski paket je zelo obsežen, zato lahko prenos traja kar nekaj časa.

Ko je prenos končan, vaš telefon samodejno namesti zadnjo različico licenčnega operacijskega sistema.

Ko se programski paket uspešno namesti, se vaš telefon samodejno ponovno zažene in vstopi v Voilà! Vaša naprava zdaj ponovno deluje tako kot mora.

S tem vodičem lahko obnovite svoj telefon, ne glede na to, kako ste ga “zablokirali”. Če se vam zdi članek uporaben in bi priporočili uporabo eRecoveryja tudi drugim, ki imajo težave z zablokirano napravo, bomo veseli delitve na družbenih omrežjih. :)

Andrej
Ekipa Huawei foruma

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

1