Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Nekaj izzivov z novim Huawei P20 Pro

Pozdravljeni,

na vas se obračam s eno prošnjo in sicer gre za par vprašanj v zvezi Huawei P20 (64gb).

Sestra je včeraj kupila zgoraj omenjen telefon in je zasledila par napak, ki jo motijo.

 1. Pri prejetem sporočilu, ne dobi obvestila na začetni zaslon. (glej prilogo)! Tudi sam sem uporabnik huawei p10 mate pro in pri meni deluje normalno.

 2. Zakaj je potrebno zmeraj stisniti tipko vklop/izklop, če lahko pri drugih huaweih samo s prstom parkrat po zaslonu dotakneš in se vklopi? Obstaja kakšna funkcija, da se to kak nastavi.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  pojdiva kar po vrsti. :)

  Torej ta printscreen, ki si ga priložil ni s sestrinega telefona? Sporočilo želi prejeti na zaklenjeni zaslon? V tem primeru svetujem, da preveri, kako ima nastavljena obvestila na zaklenjenem zaslonu: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Upravljanje obvestil -> klik na tri pike v zgornjem desnem kotu -> Obvestila zaklenjenega zaslona -> klik na eno izmed ponujenih možnosti (npr. Prikaži vsa obvestila ali Skrij vsebino obvestil).

  Res pa je, da je lahko vzrok neprikazovanju obvestil tudi kakšna neuradna tema. Je morda tvoja sestra zamenjala eno od privzetih tem s katero drugo, ki se nahajajo v Huaweijevi digitalni tržnici?

  Zdaj pa k tvojemu drugemu vprašanju. Možnosti, da bi npr. dvakrat tapnil po zaslonu in ga na ta način zbudi, ni na Huaweiju P20. Imaš pa nekaj drugih, ki so vsaj tako dobre, če ne boljše. Lahko npr. nastaviš, da se zaslon samodejno zbudi vsakič, ko prejmeš neko obvestilo: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Obvestila & vrstica stanja -> Vklop zaslona ob prejemu obvestil.

  Druga možnost je, da zaslon zbudiš vsakič ko dvigneš telefon (npr. z mize): Nastavitve telefona -> Pametna pomoč -> Nadzor gibanja -> Prevzem -> vklopi možnost "Prebudi napravo".

  Še ena možnost - to najraje uporabljam tudi sam - pa je odklepanje telefona z obrazom. Za ta način moraš seveda najprej registrirati svoj obraz, če ga še nisi: Nastavitve telefona -> Varnost in zasebnost -> Odklepanje z obrazom -> sledi navodilom na zaslonu in registriraj obraz -> izberi možnost "Podrsnite za zaklepanje".

  Nastaviš pa seveda lahko tudi odklepanje telefona s prstnim odtisom. Tega najdeš v isem meniju kot zgoraj omenjeno odklepanje z obrazom, ko registriraš svoj prst, pa ga moraš za odklep zaslona le še položiti na čitalnik pod zaslonom. V tem primeru se sicer zaslon ne bo le prebudi, ampak povsem odklenil in prikazal začetni meni.

  Če pa tvoja sestra na vsak način zbuditi zaslon tako da ga tapne, pa bo morala v trgovini Play poiskati kakšno aplikacijo, ki to omogoči.

  Upam da ji bo katera od naštetih rešitev prišla prav. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.