Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

10 trikov za bolj privlačne fotografije

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Tokrat sem prečesal internet in poiskal 10 najboljših trikov, s katerimi lahko popestriš svoje fotografije, ki jih zajemaš s telefonom. Gre za povsem enostavne trike s predmeti, ki se ti gotovo valjajo nekje doma. Za boljšo predstavo, kako zgledajo spodaj opisani učinki, si poglej 16. #TechGenius.

1: Barvni filtri
Barvni filtri bodo tvojim fotografijam dodal povsem drugačen občutek. Vse kar moraš storiti je, da najdeš čim bolj prosojno vrečko ali drug kos folije ter nekaj vodoodpornih flomastrov. S flomastri nato porišeš folijo in jo postaviš pred objektiv telefona ter začneš fotografirati. Portreti, arhitektura in vse vmes bo zaživelo v novih barvah, hehe.

2: Odbojnik
Profesionalni fotografi uporabljajo odbojnike, da dodatno osvetlijo svoje subjekte. Čeprav so načeloma pravi odbojniki relativno poceni pa lahko namesto njih uporabiš tudi katerokoli belo površino, ki jo imaš doma. Velik kos belega papirja, kos stiropora, bela majica, rjuha, krpa … karkoli belega. Pri tem bo morda priročno, da ti pomaga še kdo, ki bo držal odbojnik ali pa lahko nalogo zaupaš kar subjektu samemu.

3: Macro filter s pomočjo vode
Čeprav lahko P20 Pro zajema macro fotografije (se pravi fotografije malih predmetov od blizu) pa lahko s pomočjo ene same kapljice vode dosežeš še boljši učinek. Na objektiv naneseš eno kapljico vode in z dovolj mirno roko začneš raziskovati makro svet. Cvetovi, listi, razpoke v betonu … na vse te situacije lahko dobiš povsem nov pogled. Pa kar brez strahu, P20 Pro ima povišano odpornost na vodo in prah, tako da mu ena kapljica vode na bo naredila nobene škode.

4: Polarizacijski filter z očali
Polarizacijski filtri prepuščajo svetlobo v le eni smeri. To pomeni, da so idealni za situacije, kjer je veliko nadležnega in neželenega bleščanja: sneg, vodne površine, odboji od stekel in pločevine. Nakup namenskega filtra za profesionalne kamere je nekoliko odveč, zato uporabi kar svoja polarizacijska očala. Če nisi prepričan, da jih imaš lahko to enostavno preizkusiš na najbližjem LCD zaslonu. Postavi očala pred zaslon in jih obračaj. Če v neki točki slika postane povsem črna ali pa zelo temna, potem imaš polarizacijska očala.

5: Retro filter s pomočjo ženskih hlačnih nogavic
OK, vem da se spuščamo v čezdalje bolj bizarne vode, vendar ne obupaj. S pomočjo hlačnih nogavic, ki jih napneš čez objektiv kamere na telefonu lahko povsem enostavno dosežeš retro učinek mehke fotografije s spranimi barvami. Super za vse ljubitelje učinka.

6: Barvni odboji s CD in DVD ploščki
Ko je zunaj sočen dan lahko uporabiš CD ali DVD plošček za super barvne učinke, če uspeš vanj ujeti sončne žarke. Saj veš, kaj je CD/DVD ane? Moram preverit, ker so danes te stvari že kar redke xD. Če je zunaj oblačno se lahko znajdeš tako, da si sposodiš kolegov telefon in z diodo osvetliš CD/DVD ter prideš do enakega učinka.

7: Trika s panoramo
To, da lahko s P20 Pro zajameš panoramo mi verjetno ni potrebno poudarjati, kajne? Kaj pa, če ti povem za en kreativen trik, s katerim bodo tvoje panorame postale nekaj povsem drugega? Ideja je sledeča: povprašaj prijatelja, da s tvojim telefonom posname panoramo. Postavi se in poziraj. Ko te prijatelj posname, naj se ustavi, ti pa zakroži okoli njega v nasprotni smeri in ponovno zavzemi pozo nekoliko stran od prejšnje poze. Ponavljaj, dokler lahko. Rezultat je panorama, kjer se pojaviš v različnih pozah na različnih mestih. Zelo zabavno.

Ali veš, da lahko zajameš tudi vertikalno panoramo s P20 Pro? V načinu panorame imaš spodaj desno ikono kroga s puščicama levo in desno – če pritisneš ta gumb, se bo smer zajema panorame spremenila v vertikalno. Idealno orodje za zajem visokih stavb ali pa za malce drugačen portret.

8: Horizont
Če je ena stvar, ki mi požene kri v žile, so to fotografije, kjer horizont ni raven. Najbolj trpim poleti, ko gledam morske fotografije. Lahko mi rečeš, da imam OCD, ampak res ni razloga, da bi zajemali take fotografije. V nastavitvah kamere vklopi mrežo, ki ti bo pomagala obdržati raven horizont. Za bolj napredne uporabnike pa je poleg tretjinske mreže na voljo tudi Fibonaccijeva spirala in mreža v razmerju zlatega reza.

9: Selfie
Vsi imamo radi selfije in čas je, da si prenehaš tajiti, da jih ti ne. OK, šalo na stran - a si že kdaj poskušal zajeti selfie z glavno kamero na zadnji strani telefona? Ni preprosto zadeti gumba za zajem na zaslonu, ki je obrnjen stran od tebe, ane? P20 Pro ti omogoča zajem slike s pritiskom na gumba za uravnavanje glasnosti. To bistveno olajša vse skupaj. Druga možnost za zajem slike pa je ta, da priklopiš slušalke in tako kot na telefonu uporabiš gumba za uravnavanje glasnosti. Poskrbi le, da se ne vidi slušalk na fotografiji :).

10: Prizma
Če imaš otroke ali pa si otrok po srcu, potem imaš doma gotovo kakšno prizmo. Predmet iz prosojnega materiala in večjim številom stranic. postavi ga pred objektiv in pričaraj kalejdoskopski učinek na povsem enostaven način. Trik lahko uporabiš tako za fotografije, kot tudi za video posnetke. Možnosti za kreativne fotografije je tukaj neskončno. Če nimaš prizme pa jo lahko najdeš zelo poceni v vseh trgovinah z igračami ali pa trgovinami s cenovno dostopnimi artikli za dekoracijo doma.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.