Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Prstni odtis

Pozdravljeni, zanima me kaj se dogaj s funkcijo prstnega odtisa? Od nove posodobitve dlje mi prstnega odtisa ne zazna več, v nastavitvah pa prav tako ni mogoče odpreti funkcije za dodajanje novih prstnih odtisov itd. Telefon pa je huawei mate 10 pro. Hvala za odgovor in lp

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  Živjo,

  hm, povsem mogoče je, da je pri nameščanju posodobitve prišlo do kakšne napake in se ta ni izvedla pravilno. Torej če prav razumem, v meniju "Varnost in zasebnost" v nastavitvh telefona nimaš možnosti "ID za prstni odtis"? Mi lahko pošlješ printscreen tega menija?

  Sicer predlagam, da za začetek poskusiš s ponastavitvijo vseh nastavitev telefona: Nastavitve telefona -> Sistem -> Ponastavi -> Ponastavi vse nastavitve. Na ta način boš sicer ponastavila tudi nekatere druge nastavitve (npr. omrežje ipd.), a v resnici nič dramatičnega. Le še enkrat boš morala nastaviti. Ko to narediš, svetujem da še enkrat pogledaš v omenjeni meni, če imaš morda zdaj na voljo možnost za dodajanje prstnega odtisa.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  1
 • TinaToTinaTo

  Pozdravljeni,
  nisem popolnoma prepričana, če je dodalo sliko, ampak ponastavitev nastavit ni pomagalo. V nastavitvah še vedno ni funkcije za prstni odtis in, ko ga v funkciji iskanja vpišem mi vseeno najde, ampak ne odpre. Enostavno skoči na začetek nastavit. Hvala za odgovor, LP Tina

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo Tina,

  potem mogoče le ni tako nedolžna zadeva. Kot sem napisal v zgornjem postu, je čisto mogoče, da se je zalomiljo kje pri programski posdobitvi, obstaja pa tudi možnost, da gre za kakšno okvaro čitalnika in ga zato ne zazna.

  Svetujem, da najprej preveriš, če gre za softversko težavo. To pomeni, da boš morala telefon ponastaviti na tovarniške nastavitve: Nastavitve telefona -> Sistem -> Ponastavi -> Ponastavi na tovarniške nastavitve. Preden to narediš, pa OBVEZNO naredi varnostno kopijo vseh svojih podatkov, ki jih imaš na telefonu. Ena od možnosti je spominska kartica, lahko pa jo npr. narediš tudi na računalnik s pomočjo programa HiSuite.

  Če ponastavitev na tovarniške nastavitve ne bo pomagala, pa bo najbolje, da telefon odneseš na servis, kjer ga bodo temeljito analizirali in popravili. Kontaktne podatke servisa najdeš tule: https://huaweiforum.si/service.

  Sporoči, če ti je ponastavitev na tovarniške nastavitve pomagala (lahko poskusiš ponastaviti tudi 2x ali 3x, če prvič ne bi delovalo)!

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • ShemyazaShemyaza

  Pozdravljeni, tudi jaz imam težave s prstnim odtisom. Namreč ne deluje oziroma deluje, ko znova zaženem telefon. Deluje nekaj časa (par ur) potem pa ne zazna več. Prav tako med nastavitvami izgine možnost za prstni odtis.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdravljeni,

  lahko poskusite težavo rešiti s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve, še bolj pa bi svetoval obisk pooblaščenega servisa, da preverijo delovanje samega senzorja.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.