Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

V gonilniku fotoaparata je prišlo do resne napake

Pozdravljeni,

Na telefonu Huawei Mate 10 pro imam težavo s kamero. Ko odprem aplikacijo za fotoparat se ne prikaže slika in je ekran črn. Potem se izpiše opozorilo kot je razvidno iz slike spodaj.
Prosim za pomoč in rešitev problema v karseda kratkem času, saj jutri potujem na službeno pot in je rešitev tega problema kritičnega pomena.

Hvala za razumevanje,

Matic

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  naj kar takoj povem, da je vzrok te napake težko ugotoviti prek foruma. Lahko je namreč težava v strojni ali programski opremi. Ti fotoaparat sploh ne dela? Ti vsakič prikaže to sporočilo? Ali le obasno? Tudi če ga odpreš znotraj katere druge aplikacije (npr. Messengerja)?

  Če je težava softverske narave, bi ti moral pomagati eden od načinov, ki jih navajam v nadaljevanju, če je kaj narobe s hardverom, pa boš moral obiskati servis.

  Tule ti bom naštel potencialne "mehke" rešitve, ki jih lahko poizkusiš. Najprej začni s čiščenjem predpomnilnika (cache) fotoaparata oziroma kamere ter sistemskega predpomnilnika.

  Čiščenje predpomnilnika kamere:
  1. Pojdi v nastavitve telefona in odpri zavihek "Aplikacije in obvestila".

  2. Odpri zavihek "Aplikacije".

  3. Na seznamu aplikacij, ki se ti prikaže, najprej klikni majhno puščico v zgornjem desnem kotu in izberi prikaz vseh aplikacij.

  4. Nato pa klikni še tri pikice v spodnjem delu zaslona, kjer piše "Več" in izberi "Prikaži sistemske procese".
  5. Na seznamu poišči in klikni kamero
  6. Ko se ti odpre njen meni, odpri zavihek "Pomnilnik"
  7. V zadnjem meniju pa nato klikni še možnost "Počisti predpomnilnik" in "Počisti podatke".

  Čiščenje sistemskega predpomnilnika:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Fotoaparat lahko testiraš tudi s katero drugo aplikacijo namenjeno fotografiranju. V trgovini Play jih imaš na voljo kar precej. Namesti dve ali tri in testiraj če delujejo brez težav. Če se težava pojavlja tudi pri drugih aplikacijah, je velika verjetnost da gre za mehansko težavo.

  Preden odneseš telefon na servis, kjer potem naredijo temeljito analizo, pa lahko poizkusiš še z najbolj drastičnim programskim ukrepom - ponastavitvijo na tovarniške nastavitve. Ampak preden to storiš, OBVEZNO naredi varnostno kopijo svojih podatkov, sicer jih boš izgubil.

  Če nič od naštetega ne deluje, pa je praktično edina rešitev še obisk uradnega servisa. Ampak to pomeni, da bo telefon verjetno nekaj časa pri njih (odvisno od njihove zasedenosti, razpoložljivosti rezervnih delov in narave same okvare. Njihove kontaktne podatke sicer najdeš tule: https://huaweiforum.si/service.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei forum

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0