Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Sea Dance

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Medtem, ko so bile temperature v Sloveniji v prostem padu, sem se nekje nad Hrvaško obalo v letalu približeval letališču v Podgorici (Črna Gora). Še vedno v srajci z dolgimi rokavi, sem ob izhodu iz letališča ugotovil, da je bila to napaka. Sončno z dobrimi 30 stopinjami. Dobro uro kasneje sva s Perotom že bila nameščena v mestu Petrovac, kjer se je nedaleč stran začenjal festival Sea Dance.

Huawei je eden izmed pokroviteljev festivala in najina naloga je bila, kot vedno, da sestaviva tam en video. Za razliko od Exita, sva imela tukaj nekaj več usmeritev in časa za počitek ni bilo kaj dosti.

Huawei je v navezi z lokalnim mobilnim operaterjem na festivalu postavil t.i. charging zone, kjer so lahko obiskovalci brezplačno polnili svoje telefone – na posebnem mestu so bili postavljeni trije ogromni pulti iz katerih so štrleli vsi mogoči kabli. Od micro USB konektorjev, do Lightning in USB-C vtičev. Seveda sem tja uletel z bolj kot ne polno baterijo na svojem P20 Pro, zato ni bilo nobene panike. Vseeno pa sem želel preizkusiti, koliko baterije bom porabil v večeru intenzivne rabe telefona.

Izkazalo se je, da sem ob obilici zajetih fotografij in video posnetkov porabil 19 % baterije v 2 urah in 38 minutah. Preračunano bi lahko s takšnim tempom zdržal še nadaljnjih 12 ur. Vse to po zaslugi velike baterije, ki zadrži 4.000 mAh naboja in umetne inteligence, ki v ozadju pametno zapira aplikacije, da te ne porabljajo baterije po nepotrebnem.

Je pa Huawei tja pripeljal še eno stvar, ki je do sedaj še nisem izkusil, čeprav sem zanjo že slišal. Tako imenovani silent stage oz. tihi oder omogoča obiskovalcem, da se zabavajo in pri tem zvočno ne onesnažujejo okolice. To je mogoče s pomočjo brezžičnih slušalk, ki jih vsak od obiskovalcev dobi pri vstopu pod oder. Preko njih potem sliši glasbo, ki jo DJ vrti na odru. Še več – slušalke omogočajo, da lahko na odru vrtita glasbo dva DJa hkrati, obiskovalec pa s pritiskom gumba na slušalkah izbere, koga želi poslušati. Poleg tega pa si lahko nastavi tudi glasnost. Vse to morda zveni nekoliko bizarno, a se v praksi izkaže, da ni. Ljudje so se povsem enako prepuščali glasbi in plesali, kot bi bili priča običajnemu koncertu. Takšen pristop ima kar nekaj prednosti: obiskovalci si ne uničujejo sluha, lahko izbirajo med več vrstami glasbe, predvsem pa tak koncert ne moti okolice. To je super za urbana okolja, ki so občutljiva za takšne prireditve. Konec koncev pa tudi sredi narave koncept še vedno pije vodo.

Če le imaš možnost kje preizkusiti to zadevo, ti toplo priporočam, da jo. Izkušnja je zelo drugačna, a hkrati povsem normalna in domača.

Sea Dance je tako prišel in odšel. Če te zanima celotna izkušnja, si poglej video na YouTube kanalu Huawei. Za konec morda omenim še to, da me je očarala lepota Črne Gore, ki me je presenetila predvsem s svojo hribato oz. gorato pokrajino. No, namig je konec koncev že v imenu, kajne? Naslednjič pa se gotovo vrnem za dlje časa in v manj delovnem kontekstu.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.