Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Wifi in VIDEO zvok kakovost???

Spoštovani,

partnerka je pred dnevi vsa navdušena nad vašim tlefonom P20 Pro ... reklamo po tv in vso tehnologijo, ki jo premore "novo tehnologijo" kupila vaš telefon ...

Zanima pa me sledeče:

1) nikjer NISVA zasledila ali je možno P20 Pro polniti preko WiFi

2) udeležila sva se koncerta ... pri gledanju in poslušanju video posnetkov sva ugotovila da so VSI posneti videa NEUPORABNI, saj zvok "Fercera"

Zanima me tudi: Kje obstaja funkcija v nastavitvah P20 Pro, da se lahko vklopi "NOISE REDUCTION"

Hvala za odgovore!
Lep in prijeten dan,
Borut

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  Pozdravljen Borut,

  Telefona P20 Pro ni mogoče polniti prek omrežja Wi-Fi. Tega, vsaj kolikor je meni znano, tudi drugi telefoni ne podpirajo. Si imel morda v mislih brezžično polnjenje? Temu so se pri Huaweiju pri modelih družine P20 odrekli. Ampak z namenom. Raje so se namreč odločili za večjo baterijo, ki zagotavlja daljšo avtonomijo delovanja. Huawei P20 Pro si je na ta račun tudi prislužil renome enega najbolj vzdržjivih telefonov na trgu. Ima namreč veliko baterijo, poleg tega pa še softversko podporo, ki je zelo učinkovita pri optimizaciji sistemskih procesov in posledično varčevanju z energijo.

  Drugega tvojega vprašanja ne razumem najbolje. Lahko razložiš, kaj pomeni, da zvok "fercera"?

  In še odgovor na tretje vprašanje: na telefonu ne moreš posebej vklopiti funkcije noise reduction. Predvidevam, da bi to rabil pri snemanjih videov? Huawei P20 Pro je namreč še vedno "le" telefon in ne kamera ali namenski snemalnik. Lahko pa vedno nanj priključiš zunanji mikrofon, ki ti bo omogočil snemanje boljšega zvoka. :) Sam sem si enega omislil že pred časom in moram reči, da deluje zelo solidno. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • kkskks
  edited september 2018

  Spoštavani, hvala za hitro pojasnilo.

  Pomen da zvok "fercera" je, da je popačen zvok! Zvok, ki odstopa ali popači realni zvok.
  Toliko popačen zvok, da je VIDEO POSNETEK NEUPORABEN! Predvidevam, da bo tudi v bodoče, ko se bodo otroci igrali in bili razposajeni, ko se jih bo posnelo s kamero ...

  No tale vaša trdritev je "malo" za lase privlečena, ali se pa "malo" hecate ;))

  Citiram: Huawei P20 Pro je namreč še vedno "le" telefon in ne kamera ali namenski snemalnik.

  Verjetno še "niste" videli Huawei P20 Pro TV oglasa ?

  Pri prejšnjem telefonu Samsung galaxy s7 ali kateremu koli modelu iPhona je to urejeno (ali imajo noice reduction ali pa kaj drugega, nas uporabnike niti ne zanima).

  Glede na to da je Huawei P20 Pro oh in sploh telefon in da prejema celo prestižne nagrade (za kar vam čestitam!), potem pričakujem ali pričakujemo, da ima Huawei P20 Pro urejene OSNOVNE STVARI!

  l.p.

  0
 • kkskks
  edited september 2018

  ...

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Hm, tudi sam uporabljam Huawei P20 Pro in do zdaj še nisem opazil, da bi zvok pri videoposnetkih narejenih s Huaweijem P20 Pro kaj pretirano odstopal od drugih telefonov. Z njim sem pa sem naredil že kar precej posnetkov, tudi v bolj glasnih okoljih (ne sicer na bučnih koncertih). Omenil si tudi Galaxy S7 - to je eden mojih nekdanjih telefonov in moram reči, da je kakovost zvoka precej podobna. Nisem se pa res nikoli spuščal v podrobno analizo. Sicer pa tako kot sem rekel. P20 je telefon, kar pomeni, da ima majhen mikrofon in takšen mikrofon ni vedno sposoben zajeti glaobkih tonov in basov, na primer na kakšnem glasnem koncertu ali v nočnem klubu. Zato sem tudi predlagal uporabo zunanjega mikrofona. Zlasti če se snemanjem ukvarjaš profesionalno.

  Imaš morda kakšen primer tega slabega posnetka, da bi nam ga lahko poslal? Ne bi rad sklepal prehitro, ker ga še nisem videl in slišal, ampak čisto mogoče ima tvoj telefon kakšno okvaro mikrofona. Pa še eno vprašanje: kateri kodek imaš izbran pri nastavitvah videa?

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • kkskks

  Sam ne uporabljam P20 Pro telefona ...

  prilagam dva posnetka:

  0
 • kkskks
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018
  Prvi posnetek ima res hreščeč zvok. Sam res svojega P20 nisem še nikoli testiral na koncertu, sem pa ga, kot sem rekel, v glasnem okolju. Tukaj nekaj mojih primerov:

  https://streamable.com/15a5c

  https://streamable.com/39g5a

  https://streamable.com/hqeg8

  https://streamable.com/mslp3

  Res pa je, da so koncerti bolj bobneči in nasičeni z zvokom, kar pa mali mikrofon v telefonu le stežka sprocesira v visoki kakovosti. Videe, ki si jih poslal bom preposlal še našim tehnikom, tako da še oni ocenijo, če se ti zdi, da mikrofon ne dela tako kot bi mogel, pa morda lahko s partnerko obiščeta tudi servis, da ga pregledajo in stestirajo. Njihov kontakt je tule: https://huaweiforum.si/service.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Živjo kks,

  sem govoril z našimi tehniki in pravijo, da bo kakovost zvoka v posnetku najbolje preveriti na uradnem servisu. Samo oni smejo namreč podati "uradno" oceno, če zvok ni OK. Zato bi ti svetoval, da jih kontaktiraš in se z njimi dogovoriš za pregled (https://huaweiforum.si/service).

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.