Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Huawei prikaz stikov

swetkoswetko
Huawei P9 lite

Zdravo,

soočam se s težavo, ki ni prisotna le na mojem Huawei P9 lite ampak tudi na drugih modelih in sicer, po določenem času (v roku 1-2ur - odvisno od klicev) se v aplikaciji Dialer ne prikazujejo pravilno stiki ob iskanju na tipkovnici (npr. 52639 je Janez).
Našel sem več takšnih primerov (https://forum.xda-developers.com/p9/help/dialer-search-stop-t3748438) vendar brez rešitve.

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  Živjo @swetko, dobrodošel na forumu. :)

  Jaz bi v takšnem primeru začel s čiščenjem predpomnilnika. Najprej počisti predpomnilnik aplikacij Klicalnik, Stiki in Telefon, če to ne bo delovalo, pa še sistemski predpomnilnik telefona.

  Postopek za čiščenje predpomnilnika želene aplikacije (Klicalnik, Stiki, Telefon):
  1. Pojdi v nastavitve telefona in odpri zavihek "Aplikacije in obvestila".

  2. Odpri zavihek "Aplikacije".

  3. Na seznamu aplikacij, ki se ti prikaže, najprej klikni majhno puščico v zgornjem desnem kotu in izberi prikaz vseh aplikacij.

  4. Nato pa klikni še tri pikice v spodnjem delu zaslona, kjer piše "Več" in izberi "Prikaži sistemske procese".
  5. Na seznamu poišči in klikni želeno aplikacijo - Klicalnik/Stiki/Telefon
  6. Ko se ti odpre njen meni, odpri zavihek "Pomnilnik"
  7. V zadnjem meniju pa nato klikni še možnost "Počisti predpomnilnik".
  8. To ponovi za vse tri aplikacije

  Postopek za čiščenje sistemskega predpomnilnika telefona:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Zdaj pa pride na vrsto še malo igranja s stiki in računi. Preden se lotiš tega, OBVEZNO naredi varnostno kopijo stikov. To najbolj enostavno narediš prek aplikacije Varnostno kopiranje, shraniš pa jih lahko na SD kartico, USB ključ ali računalnik. Lahko pa jih tudi izvoziš kot datoteko .vcf v interni pomnilnik telefona ter si nato omenjeno datoteka shraniš nekam na varno (npr. na računalnik ali kam v oblak). To narediš tako, da odpreš stike, spodaj desno izbereš možnost "Več" (tri pikice), klikneš možnost "Uvozi/izvozi", nato pa v meniju, ki se ti odpre, izberež "Izvoz v pomnilnik" (tu jih lahko npr. tudi izvoziš na kartico SIM, ampak to si, kot praviš, že poizkusil). Ko si poskrbel, da so tvoji stiki na varnem, pa se lahko začneš "igrati" z računi in brisanjem ter dodajanjem kontaktov.

  Preden začneš z brisanjem, poizkusi najprej to možnost. Pojdi v nastavitve telefona, tam izberi zavihek "Uporabniki in računi, nato klikni "Google", izberi Googlov račun v katerem imaš shranjene stike predpostavljam, da imaš stike shranjene tudi v svojem Googlovem računu) in izklopi možnost "Sinhroniziraj stike" (čisto na koncu seznama, ki se ti odpre).

  Odpri ponovno stike, klikni "Več" desno spodaj (tri pikice), izberi "Prikaži prednostne izbire" in izberi ustrezno možnost za prikaz stikov. Na voljo jih imaš kar nekaj, predlagam da poizkusiš več možnosti. Enkrat na primer izberi možnost "Vsi stiki", drugič izberi ustrezen Google ali Huawei račun (odvisno, ali imaš tu shranjene stike), poizkusi pa tudi z izbiro SIM kartice (če imaš stike shranjene na njej).

  Pojdi korak nazaj in ponovno klikni "Več" desno spodaj (tri pikice), nato pa izberi možnost "Organiziraj stike". Tu boš videl možnost "Obnovi indeksirane podatke". Klikni jo in nato potrdi izbiro. Ko se proces obnove konča, ponovno zaženi telefon in preveri, ali je tvoja napaka odpravljena.

  Poizkusi stike shraniti tudi v svoj Huawei ID oziroma svoj Googlov račun. Ko so shranjeni, odstrani račun v katerega si jih shranil, ponovno zaženi telefon in nato ponovno dodaj svoj račun ter po možnosti še enkrat ponovno zaženi telefon. Če si naredil varnostno kopijo stikov (naredi jo čim prej, če je še nisi), poizkusi tudi z brisanjem oziroma odstanjevanjem vseh tvojih stikov. Zbriši vse, nato pa jih obnovi iz varnostne kopije.

  Držim pesti, da bo kaj od naštetega pomagalo, sicer pa je v skrajni sili na voljo še možnost ponastavitve telefona na tovarniške nastavitve (ampak pred tem obvezno varnostna kopija podatkov).

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0