Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Telefon se ponoči ugasne!?

pozdravljeni,
imam Huawei p20 pro in sem sedaj že drugič opazil, da se je ponoči ugasnil,(danes ponoči) medtem je bil enkrat priključen na polnilec, drugič pa ne, baterija je bila na 94%. obakrat sem moral v telefon vtipkati pin in 6 mestno varnostno kodo. Tudi wi-fi in podatkovno sem imel obakrat izključeno, zato se ni izključil zaradi posodobitev. Zakaj se to dogaja, da se telefon sam ugasne?

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  potencialnih razlogov za to težavo je več in segajo od softverskih do hardverskih. Lahko je vzrok v kakšni aplikaciji, napačni kalibraciji baterije, matični plošči itd.

  Za začetek sklepajva, da gre za softverski problem. Najprej preveri, ali imaš programsko opremo posodobljeno na zadnjo različico. Pomagaš si lahko s tem vodičem. Če je na voljo kakšna posodobitev, jo nemudoma namesti ni ponovno testiraj, ali do težave še vedno prihaja.

  Če je to ne bo rešilo, pa bi na tvojem mestu poizkusil še s čiščenjem sistemskega predpomnilnika in eventuelno še s ponastavitvijo telefona na tovarniške nastavitve (factory reset).

  Postopek za čiščenje predpomnilnika gre takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Ponastavitev na tovarniške nastavitve pa lahko sprožiš v nastavitvah telefona (Nastavitve telefona -> Sistem -> Ponastavi -> Ponastavitev na tovarniške nastavitve). Vedi sicer, da bo to izbrisalo vse podatke na tvojem telefonu, zato pred tem OBVEZNO naredi varnostno kopijo podatkov, ki jih hraniš na telefonu.

  Sporoči, kako je šlo! Držim pesti, da bo kaj od tega pomagalo. ;)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • ZvikiZviki
  Stara tema, pa vseeno... Tudi sam sem opazil, da če pustim odprto aplokacijo (brskalnik, Facebook, itd), se telefon avtomatsko zaklene. Se ne izklopi, samo zaklene se.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Misliš zaklene zaslon? To je načeloma odvisno od aplikacija, ampak da, to je v večini standardno delovanje, če aplikacijo pustiš vklopljeno, ampak je ne uporabljaš. Če želiš imeti zaslon dalj časa vklopljen, pa to lahko spremeniš v nastavitvah zaslona.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.