Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Svetlenje in temnenje slike

Pozdravljeni, vašo pomoč potrebujem. Mi lahko svetujete kaj naj izklopim, ker vedno, ko želim slikati mi samodejno svetli oz zatemnjujeo fotografijo. šele ko kliknem na točko na ekranu mi malenkost osvetli za par sekund potem spet zatemni? imam pa huawei p20. Glede na to, da dela odlične fotografije nimam ravno občutka, da so lepe verjento imam slabe nastavtve. hvala

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  mogoče te bom malo razočaral z odgovorom, ampak tako pač je pri samodejnih nastavitvah - telefon samodejno zaznava svetlobne pogoje in se temu primerno samodejno odloči za osvetlitev fotografije. Če želiš to spremeniti lahko, tako kot si že sam povedal, to narediš s klikom (fokusom) na določeno točko na fotografiji (če klikneš svetlejši del, se bo slika potemnila, če temnejšega, se bo posvetlila), ali pa svetlost uravnavast točno z drsnikom. Do tega prideš tako, da na fotografiji izbereš točko fokusa (klikneš nekam s prstom) in ikono sončka, ki se ti pojavi ob krogu, povlečeš gor (če želiš svetlejšo sliko) oziroma dol, če želiš temnejšo sliko.

  Lahko pa izklopiš tudi pomoč umetne inteligence. Ko si v aplikaciji kamere pozicioniran na zavihku "Fotografija" (privzeti zavihek), klikni ikono zobnika desno zgoraj (nastavitve) in izklopi možnost "Nadrejena umetna inteligenca".

  Vedno pa imaš na voljo profesionalni način, kjer vse nastavitve uravnavaš ročno in nastaviš točno tako kot bi želel. Seveda pa pri tem malo pomaga, če imaš nekaj znanja o fotografiji, da veš katera nastavitev na kaj vpliva.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.