Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Tipkovnica SwiftKey ali Gboard?

Huawei ForumHuawei Forum
edited avgust 2018 Drugo

Pozdrav vsem uporabnicam in uporabnikom našega foruma. :)

Na forumu smo se odločili, da vas malo zbudimo na tale zaspani četrtek in vam vržemo eno kost za glodanje. :) Zanima nas, katero tipkovnico preferirate in uporabljate na svojem telefonu.

Je to privzeta Huaweijeva tipkovnica SwiftKey ali Googlov Gboard? Katera je bolj intuitivna za uporabo? Na kateri vam je lažje tipkati? Kakšno je vaše mnenje glede pisanja z drsenjem prsta, kot ga uporablja SwiftKey? Katera je bolj natančna in ima boljše samopopravke? Ali sploh uporabljate samopopravke? Skratka, karkoli ti leži na duši na temo mobilnih tipkovnic. Platno je pripravljeno in čaka tvoje mnenje. :)

Tri, štiri, ZDAJ! :)

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0

Komentarji

 • huaweimobilesihuaweimobilesi
  Ooo, super tema, ki je pogosto vprasanje na družbenih omrežjih. Sem spada tudi debata o umetni inteligenci in učenju samopopravkov.

  Naša ekipa večinoma uporablja GBoard in ima izključene samopopravke, še vedno pa sledi Google predlogom o zapisu besede, ki se pojavljajo zgoraj. Veckrat pride prav.
  1
 • Vanja_LjubljanaVanja_Ljubljana
  GBoard. SwiftKey nikoli nisem osvojila. Res mi bolj sede na prste in to je bila prva stvar, ki sem jo nalozila iz Google Play, ko sem kupila nov Huawei.

  Res pa me zanima, kako je s tem ucenjem besed? Tudi jaz sem izklopila samopopravke, a sem naredila napako?
  1
 • jurekikljurekikl
  Se strinjam, da je gboard dosti boljsa tipkovnica.. tudi sam se lovim v swiftkey in mi nikakor ne sede.
  1
 • Tamara_CeljeTamara_Celje

  Haha, kdo sploh uporablja SwiftKey? Prav rada bi slišala kak argument ZA. Ker vem, da Huawei premišljeno razvija, je tukaj res očitno zgrešil. In kaj je s temi samopopravki? A se res telefon vsega nauči?

  1
 • KarmenSKarmenS
  Po pravici povedano niti nisem iskala in razmišljala, da bi vedla, da obstaja GBoard, ker sem že nekaj let uporabnica SwiftKey tipkovnice (bratov nasvet katero je trba imet) in sem bila presenečena, da je na tem novem telefonu tipkovnica že v defaultu. Z njo nimam težav. Tudi flow varianta mi je povsem blizu, predvidevanja ustrezna, ne uporabljam pa vedno te opcije. Za firbec grem ta drugo tipkovnico poiskat, da vidim razliko. 😊
  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Da se malo vmešam v debato. :)

  Tipkovnica SwiftKey sicer ni Huaweijeva, ampak so jo razvili v hčerinskem podjetju Microsofta, TouchType. Microsoft jo je nato čez nekaj let popolnoma odkupil, nedavno pa stopil v partnerstvo s Huaweijem, v katerem sta se družbi dogovorili, da bo uporabljena kot privzeta tipkovnica na Huaweijevih telefonih.

  Zdaj pa glede njenih pametnih funkcionalnosti. SwiftKey uporablja mešanico pametnih tehnologij oziroma strojnega učenja, ki omogoča predvidevanje besed uporabnika, ko ta piše sporočilo. Novih besed in predvidevanja pa se uči iz sporočilnih aplikacij, kot so npr. Gmail, Facebook in SMS. Vendar le iz titistih, ki jih povežete s svojim računom SwiftKey. Da, to pomeni, da morate za uporabo pametnih funkcionalnosti najprej v tipkovnici ustvariti svoj profil. Čeprav se to komu zdi zamudno, pa v resnici ni tako napačno. Znanje, ki ga tipkovnica osvoji na enem telefonu lahko namreč nato uporabite tudi na katerem drugem telefonu, če nanj namestite tipkovnico SwiftKey in se v njej vpišete v svoj račun. Tako bi lahko rekli, da raste skupaj z vami in vašo uporabo tudi ko menjate telefone. :)

  S katerimi računi imaš povezano tipkovnico SwiftKey lahko sicer preveriš v njenih nastavitvah: Sistem -> Jezik in vnos -> Navidezna tipkovnica -> Tipkovnica SwiftKey -> Račun -> Prilagoditev. Tu najdeš aplikacije s katerimi je povezana in iz katerih se uči, ko ti pošiljaš raznorazna sporočila. Deluje pa učenje tudi če nimaš vklopljenih samopopravkov (vsaj moglo bi). Pomembno je le, da imaš povezane ustrezne račune sporočilnih aplikacij. Koliko pa potem dejansko koristiš predloge in samopopravke, pa je osebna odločitev. :)

  Nekaj informacij in navodil najdete tudi na (angleški) strani https://support.swiftkey.com/hc/en-us.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • b1on1cmanb1on1cman

  jst uporabljam kar swiftkey, ampak bolj kot ne zato, ker je default tipkovnica na mojem huaweiju. prej sem imel recimo samsunga in sem uporabljal njegovo default tipkovnico, pred tem nexusa in se uporabljal gboard itd. teh pametnih funkcij swiftkeya pa niti ne koristim, izklopljen mam tut autocorrect. moram pa rečt, da mi je bil prehod na swiftkey kar mal neroden. se mi zdi, kot bi bla tipkovnica ma prebeč "nabasana" in se ne da udobno tipkat na njej. no zdej sem se sicer že mal navadu, pa mi je čist ok.

  0
 • UsnaUUsnaU
  Zdravo. Nekje sem zasledila, da lahko fonu tudi narekujes in sam pise? Kako je s tem?
  1
 • OdynOdyn
  Hm, uporabljam Huawei Swype skupaj s predlogi besed. Kar ok. Kaka črka je zakopana precej globoko. Predvsem me moti, da se ob tipkanju v iskalni vrstici v chrome spremeni in u desnom kazalcem nenehno tapkam novo tipko '.com.' namesto preslednice.
  0
 • huaweimobilesihuaweimobilesi

  dejte mi povedat kako se tole izklop?!

  0
 • huaweimobilesihuaweimobilesi

  0
 • huaweimobilesihuaweimobilesi

  Kako predvidevanje besed izklopis? (vprašanje iz FB)

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  na tipkovnici SwiftKey se za zdaj še ne da izklopiti oziroma odstraniti vrstice s predvidenimi besedami. Lahko pa seveda izklopiš samopopravke, tako da ta vrstica služi le za predloge besed, katere mirne duše ignoriraš. Samopopravke izklopiš takole: Sistem -> Jezik in vnos -> Navidezna tipkovnica -> Tipkovnica SwiftKey -> Tipkanje -> Tipkanje in samopopravki -> izklop možnosti "Samopopravki".

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @UsnaU, naj odgovorim še tebi glede govornega vnosa besedila.

  Prepoznava govora je pri tipkovnici SwiftKey privzeto vključena, pri tem pa uporablja Googlovo tehnologijo za prepoznavo govora. Uporabiš pa to na zelo enostaven način. Odpri eno od od aplikacij, v katerih lahko vnašaš besedilo (npr. Messenger, WhatsApp, Viber itd.) ter pritisni in malce zadrži (kakšno sekundo) tipko na kateri sta ikoni vejice in mikrofona (desno od preslednice). Odprl se ti bo poziv za govor, nato pa tipkovnici le še narekuješ, kar želiš da zapiše.

  Pri pisanju besed si pomaga tudi z besedami, ki jih ima v vaši "bazi". Torej besedami, ki se jih je naučila iz vaši sporočil iz povezanih aplikacij (kot sem napisal v eni od zgornjih objav). Pri tipkanju slovenskih besed se sicer še nekoliko lovi, v angleščini pa dela kar spodobno, seveda tudi odvisno od uporabnikove izgovorjave.

  Nastavitve prepoznave govora pa lahko prilagajaš v dveh ločenih menijih. Enega najdeš v nastavitvah telefona, drugega pa znotraj Googlove aplikacije.

  Dopstop do 1. menija nastavitev prepoznave govora: Nastavitve telefona -> Sistem -> Jezik in vnos -> Pretvorba besedila v govor.
  Dostop do 2. menija nastavitev prepoznave govora: Odpri Googlovo aplikacijo (najdeš na namizju ali v mapi Google), klikni tri vodoravne črte v spodnjem desnem kotu pri katerih piše "Več", nato "Nastavitve" in na koncu še "Govor".

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • huaweimobilesihuaweimobilesi

  Pozdravljeni! Eno vprasanje..na vasi switch tipkovnici ki je privzeta za huaweje je moznost izklopa vrstice z besedami ki ti jih vnaprej napise? Na samsungu sm to izklopla na huaweiu pa neznam..😞 prosim za pomoc .. Lp

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Živjo,

  na tipkovnici SwiftKey trenutno ni mogoče umakniti vrstice s predvidenimi besedami. Lahko pa izklopiš samopopravke, tako da ta vrstica služi le prikazu predlogov besed, ki jih lahko po želji upoštevaš ali ignoriraš. :)

  Samopopravke izklopiš takole: Sistem -> Jezik in vnos -> Navidezna tipkovnica -> Tipkovnica SwiftKey -> Tipkanje -> Tipkanje in samopopravki -> izklop možnosti "Samopopravki".

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • blueblue

  Gboard je top še svojo slikco daš za ozadje

  1
 • FaleS_Mate83FaleS_Mate83
  > @blue je dejal:
  > Gboard je top še svojo slikco daš za ozadje

  se strinjam😀 nisem se mogel na nobeno drugo navadit... tako da ja, gboard je prva liga...
  1