Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Serija Huawei Y: pametni telefoni za pametno ceno

Huawei ForumHuawei Forum
Blog

Še pred kratkim je veljalo, da cenovno dostopni telefoni prinašajo več težav kot rešitev. V zadnjih dveh oz. treh letih pa se je tudi to začelo spreminjati in pametni telefoni nižjega cenovnega ranga so postali neverjetno dobri.

Lep primer tega je serija Y, ki jo je Huawei letošnje leto spet prenovil in predstavil modele Y5 2018, Y6 2018 in Y7 Prime 2018. Njihove cene se na prostem trgu gibljejo med 120 € in 250 €. To pomeni, da bodo na vezavo ti telefoni neverjetno poceni in dostopni prav vsakemu.

S Petrom sva šla v Zagreb in tam posnela super montažo z vsemi tremi modeli. Skozi dan sva ves čas preizkušala različne lastnosti telefonov in ugotovila, da jim pravzaprav čisto nič ne manjka. Vsi trije zajemajo spodobne fotografije, vsi trije imajo zaslone z visoko ločljivostjo in razmerjem stranic 2:1 in vsi trije so presenetljivo dobro izdelani. Še pred leti bi za takšen paket plačali vsaj 400 € in prav s pomočjo teh modelov se še bolj zavedam, kako hitro gre naprej razvoj.

Mnogim bo všeč dejstvo, da lahko v vse tri modele vstaviš dve kartici SIM in eno kartico micro SD. Hkrati. To pomeni, da imajo vsi trije telefoni režo s predalom, v katerega lahko vstavite tri kartice!

Bolj kot razmišljam, bolj sem prepričan, da prihodnost pametnih telefonov ne leži v najnovejših, najzmogljivejših in najbolj naprednih napravah. Prihodnost leži v cenovno dostopnih napravah, ki uporabnikom dajejo vse kar potrebujejo za res ugodno ceno. Seveda vedno potrebujemo vrhunske naprave, ki premikajo meje in iščejo nove funkcije ter odkrivajo nove načine rabe, ker bodo le tako te novosti počasi prišle tudi do ljudi, ki iščejo cenovno dostopne rešitve.

Y7 Prime, ima na zadnji strani vgrajen dvojni fotoaparat. Lastnost, ki smo jo še pred kratkim povezovali z najdražjimi modeli, je sedaj na voljo vsem. Tako se lahko sedaj vsi poigravajo z učinkom bokeh (zamegljeno ozadje) in izkusijo nove kreativne možnosti.

Takšna demokratizacija tehnologije je tisto kar me je v začetku spodbudilo, da sem se podal v ta svet in vesel sem, ko vidim, da se ta proces dogaja vedno znova na vseh področjih tehnologije. Tudi Huawei razume to in ponuja svojim uporabnikom pametne telefone po pametni ceni.

Telefoni serije Huawei Y so že na voljo pri prodajalcih elektronske opreme in operaterjih. Za več podrobnosti pa se obrni nanje.

Lep pozdrav,
Andrej
Ekipa Huawei foruma

0