Za izboljšanje naše spletne strani in Vaših izkušenj uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši spletni strani, sprejemate naš pravilnik o piškotkih. Izvedite več.

P20 in poraba baterije

Pozdravljeni,
Opazil sem da Huawei Domov porablja veliko količino baterije. V mojem telefonu je to v približno 10ih urah 138 mAh. Je poraba za takšen proces normalna?

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  Živjo @huaweimobilesi,

  Huawei Domov pravzaprav ni nič drugega kot Huaweijev launcher (zaganjalnik?) oz. launcher EMUI-ja. In glede na to, da ta ves čas teče na telefonu (namizje), ni presenetljivo, da se uvršča med večje porabnike. Seveda pa je to odvisno od uporabnika in njegovega koriščenja telefona. Več kot ga koristiš, večja bo tudi poraba tega sistemskega procesa. Lahko ti na primer podam primer na svojem telefonu (P20 Pro), kjer je v 1 uri porabil 11 mAh. Če to apliciraš na 10 ur, to nanese 111 mAh, kar je že blizu tvoje številke.

  Kar lahko narediš, da mogoče malo omejiš porabo, je čiščenje predpomnilnika, kjer se sčasoma naberejo odvečne datoteke, ki dodatno obremenijo sistem in s tem tudi povečajo porabo baterije.

  Predpomnilnik procesa Huawei Domov počistiš tako, da greš v nastavitve telefona, tam v zavihek "Aplikacije in obvestila", potem v zavihek "Aplikacije" in na seznamu, ki se ti prikaže, izbereš prikaz vseh aplikacij (puščica zgoraj desno) in sistemskih procesov (tri pikice spodaj, kjer piše "Več"). Poiščeš in klikneš Hiawei Domov ter nato v razdelku "Pomnilnik" klikneš možnost "Počisti predpomnilnik".

  Svetujem ti pa tudi čiščenje sistemskega predpomnilnika. Postopek gre takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Prav tako pa preberi naš vodič za optimizacijo porabe baterije, kjer morda najdeš kakšen uporaben nasvet za svoj telefon. Vodič najdeš na povezavi
  https://huaweiforum.si/discussion/87/kako-podaljsati-avtonomijo-baterije.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma
  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.