Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

P20 in poraba baterije

Pozdravljeni,
Opazil sem da Huawei Domov porablja veliko količino baterije. V mojem telefonu je to v približno 10ih urah 138 mAh. Je poraba za takšen proces normalna?

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  Živjo @huaweimobilesi,

  Huawei Domov pravzaprav ni nič drugega kot Huaweijev launcher (zaganjalnik?) oz. launcher EMUI-ja. In glede na to, da ta ves čas teče na telefonu (namizje), ni presenetljivo, da se uvršča med večje porabnike. Seveda pa je to odvisno od uporabnika in njegovega koriščenja telefona. Več kot ga koristiš, večja bo tudi poraba tega sistemskega procesa. Lahko ti na primer podam primer na svojem telefonu (P20 Pro), kjer je v 1 uri porabil 11 mAh. Če to apliciraš na 10 ur, to nanese 111 mAh, kar je že blizu tvoje številke.

  Kar lahko narediš, da mogoče malo omejiš porabo, je čiščenje predpomnilnika, kjer se sčasoma naberejo odvečne datoteke, ki dodatno obremenijo sistem in s tem tudi povečajo porabo baterije.

  Predpomnilnik procesa Huawei Domov počistiš tako, da greš v nastavitve telefona, tam v zavihek "Aplikacije in obvestila", potem v zavihek "Aplikacije" in na seznamu, ki se ti prikaže, izbereš prikaz vseh aplikacij (puščica zgoraj desno) in sistemskih procesov (tri pikice spodaj, kjer piše "Več"). Poiščeš in klikneš Hiawei Domov ter nato v razdelku "Pomnilnik" klikneš možnost "Počisti predpomnilnik".

  Svetujem ti pa tudi čiščenje sistemskega predpomnilnika. Postopek gre takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Prav tako pa preberi naš vodič za optimizacijo porabe baterije, kjer morda najdeš kakšen uporaben nasvet za svoj telefon. Vodič najdeš na povezavi
  https://huaweiforum.si/discussion/87/kako-podaljsati-avtonomijo-baterije.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • huaweimobilesihuaweimobilesi
  Pozdravljeni,
  Imam eno vprašanje ponovno glede mojega P20. In sicer glede baterije... S pomočjo možnosti za razvijalce sem omejil dejavnosti aplikacij Instagram in Facebook da ne delujeta v ozadju. Telefon je bil v mirovanju približno 3 ure (brez WiFi, brez podatkov, brez vžiganja zaslona). V tem času je stanje na bateriji padlo za več kot 5%. Opazil sem, da kljub temu da sta zgoraj omenjeni aplikaciji zaprti v ozadju, se baterija prazni enako hitro kot prej. Telefon je bil ponastavljen, in je star manj kot pol leta.
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  5 % se mi ne zdi pretirana poraba, če nimaš nastavljenega varčevanja z baterijo. Poleg aplikacij, ki si ju omenil, je velika verjetnost, da v ozadju delujejo še katere druge. Prav tako pa je velik porabnik tudi signal oziroma iskanje signala. Ko imaš enkrat v telefonu vstavljeno SIM kartico, se poraba baterija precej poveča (sem testiral večkrat). To velja za vse telefone. Poskusi morda še kakšna je poraba z vklopom varčevalnega načina in/ali letalskega načina.

  Če misliš, da je kaj narobe z baterijo in da njena baterija pojenja prehitro, kljub ukrepom, ki naj bi to močno zmanjšali, pa ti ne preostane drugega, kot obisk servisa. Le oni so namreč pooblaščeni za testiranje telefona ter njegovih komponent in podajanje uradne ocene glede ustreznosti delovanja.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • ppresingppresing

  Ne vem kaj se nekateri toliko pritožujejo. Moja izkušnja z nedavnega potovanja. Telefon je bil v uporabi od 8.00 zjutraj dalje. Narejeno cca 50 fotografij, mobilni podatki, wifi, bt...aktivirani. Cca 3 ure hoje po mestu dosti uporabljan google maps seveda na podatke. Potem cca 8 ur vožnje z avtom domov, telefon povezan z navigacijo v avtu in vsidran na podatke, ki jih rabi za prometne informacije v realnem času. Opravljenih tudi nekaj tel. pogovorov, poleg vsega 2uri, aktivitrana tudi aplikacija Triglav Drajv, ki spije dosti baterije. No po 12urah takšne intenzivne uporabe je moj P20 kazal še 8% baterije. Mislim, da se vsaj jaz ne morem pritoževati, v bistvu lahko podam samo superlative.

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum
  No, takšne pohvalne besede je pa vedno lepo prebrati. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.