Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Slike se same brišejo?!

Pozdravljeni. Imam en problem. Danes se je pred mojimi ocmi zacelo dogajat da so se slike kr nekam prestavljale oz zgledalo je kot da se brisejo. V mapi zbrisano jih tudi ni. V oblaku jih tudi ni. Ali veste kaj se je lahko zgodilo? Imam Huaweii p20

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Živjo,

  preden sklepamo, da gre za najhuje - dejanski izbris fotografij - poglejmo če so le "izginile" iz galerije, torej da se zgolj ne prikazujejo, čeprav so še vedno na telefonu. Za začetek predlagam ponovni zagon telefona. Včasih že to postavi stvari na svoje mesto.

  V naslednjem koraku pa predlagam, da "ročno" pobrskaš po vsebini telefona. Na Huaweiju P20 imaš že nameščeno aplikacijo Datoteke oz. Files, ki jo najdeš na namizju oziroma med aplikacijami. Odpri jo in nato znotraj nje klikni zavihek "Notranji pomninik". Prikazal se ti bo seznam vseh map, ki so na tvojem telefonu. Svoje fotografije najdeš bodisi v mapi DCIM oziroma njeni podmapi Camera ter v mapi Pictures (tu se npr. shranjujejo screenshoti, slike, ki si ijh naredil in shranil z Instagramom ipd.).

  Po vsebini telefona lahko pobrskaš tudi tako, da telefon s kablom USB povežeš na računalnik, na telefonu dovoliš dostop do datotek in nato z Raziskovalcem (če uporabljaš Windowse) pregledaš vsebino. Ponovno se osredotoči na mapi DCIM in Pictures (če fotografij nisi prestavljal kam drugam).

  Še ena zelo priročna zadeva je Huaweijev program HiSuite, ki ga namestiš na računalnik in služi predvsem varnostnemu kopiranju datotek in podatkov s telefona. HiSuite najdeš na povezavi http://consumer.huawei.com/minisite/HiSuite_en/, ko ga namestiš pa sledi navodilom o uporabi, ki ti jih na zaslonu izpiše program. Svetujem sicer, da čim prej narediš varnostno kopijo svojih podatkov, da jih boš imel na varnem.

  Če ne drugega, ti bo ta prišla prav, če boš telefon ponastavil na tovarniške nastavitve. Tudi to je namreč eden od ukrepov, ki morda odpravi tvojo težavo. Morda gre namreč za kakšno softversko napako (do teh lah lahko pride npr. tudi pri posodobitvah operacijskega sistema ali aplikacij), ponastavitev pa jih navadno odpravi, saj ponovno "na čisto" namesti celoten softver.

  Nekateri uporabniki, ki so imeli v preteklopsti podobne težave na androidnih telefonih, pa so poročali, da jih je pomagalo tudi čiščenje predpomnilnika. Če se boš lotil tega, svetujem da počistiš predpomnilnik Galerije in predpomnilnik telefona.

  Čiščenje predpomnilnika aplikacije Galerija: Nastavitve telefona -> Aplikacije in obvestila -> Aplikacije -> puščica desno zgoraj in možnost Prikaz vseh aplikacij -> na seznamu poiščeš in klikneš Galerijo -> Pomnilnik -> Počisti predpomnilnik.

  Čiščenje sistemskega predpomnilnika:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Upam, da ti na ta način uspe odpraviti težavo. V vsakem primeru nam javi kako je šlo! Medtem pa držimo pesti zate! :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • Desperado88Desperado88
  Pozdravljeni. Hvala za vas izcrpan odgovor. Zal ni fotografij tudi ce z kablom povezem na racunalnik. A ce posodobim na tovarniske nastavitve in izbrisem predpomnilnik se mi ne bodo se ostale slike ozbrisale? Lp Marjan
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Pozdravljen Marjan,

  torej so se fotografije dejansko izbrisale? Same? Če je tako, potem na telefonu obvesno poženi še kakšen protivirusni program. Eden je že vgrajen v sklopu aplikacije "Upravitelj telefona", najdeš pa jih tudi v trgovini Play.

  Pa še odgovor na tvoje drugo vprašanje: pri ponastavitvi na tovarniške nastavitve se izbrišejo vsi podatki na telefonu, zato moraš pred tem **OBVEZNO** narediti varnostno kopijo podatkov. Najbolj enostavno kar prek aplikacije HiSuite na računalnik.

  Pri čiščenju predpomnilnika pa se izbrišejo le začasni podatki, ki so tam shranjeni (v predpomnilnik npr. spletni brskalnik shrani slike spletnih strani, da jih naslednjič hitreje naloži). Bodi pa previden: pri pomnilniku aplikacij imaš na voljo 2 možnosti - počisti podatke in počisti predpomnilnik. Prvo pusti pri miru, pa bo vse ok. Drugo pa načeloma lahko pritisneš brez strahu.

  Osebno bi sicer pred katerimkoli od teh postopkov najprej naredil varnostno kopijo podatkov.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.