Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Bluetooth v avtomobilu

666angel666angel
Huawei P20 Pro
Imam kio ceed vgrajenim prostoročnim telefoniranjem. Pri prejšnjem telefonu (galaxy s7) je vse delovalo ok, pri p20 pro pa je zvok zelooo popačen. (kot slab sprejem pri fm radiu) Ali obstaja kakšna rešitev? Težava je samo pri aparatu p20 pro, ostali telefoni delujejo ok...
Hvala za pomoč.
0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  Živjo @666angel, dobrodošel na forumu.

  Razlogov za tvojo težavo je lahko več, zato je prek foruma morda težko ugotoviti pravega. Največkrat je izvor težav povezanih z bluetoothom in zvokom programska oprema. Torej nekompatibilnost programske opreme avtomobila in telefona.

  Standarde pri tem danes narekujejo proizvajalci mobilnih naprav, ki stremijo k najnovejšim standardom, avtomobilski proizvajalci pa jim morajo slediti in se jim prilagoditi. V primeru ko na nekaj let star avto povezuješ nov telefon se moraš zavedati, da je tudi programska oprema v avtou stara že nekaj let (če je nisi nič posodabljal). Sicer ne vem koliko je star tvoj avto, ampak morda je prav to razlog za težavo tudi v tvojem primeru. Morda tvoj avto nima nameščene najnovejše programske opreme, ki vključuje optimalno podporo za Huawei P20 Pro. V tem primeru bi ti svetoval, da se obrneš neposredno na Kiine uradne zastopnike v Sloveniji in povprašaš, ali ti imajo na voljo kakšen novejši firmware.

  Seveda pa ni nujno, da je to razlog za tvojo težavo. Svetujem da poizkusiš svoj telefon povezati še s kakšno bluetooth napravo. Na primer z bluetooth slušalkami ali zvočnikom in testiraš, kakšen je zvok tam. Če je dober, potem gre verjetno za zgoraj omenjeno težavo s programsko opremo.

  Prav tako poizkusi na novo "spariti" telefon z avtomobilskim sistemom. Na telefonu in v avtomobilu odstrani povezavo, tako da ne bosta imela drug drugega "v spominu" in ponovno poveži od začetka.

  Pri tem pa svetujem, da pred ponovno vzpostavitvijo povezave odstraniš s telefona tudi druge morebitne bluetooth povezave in počistiš predpomnilnik bluetootha. Datoteke, ki se shranjujejo v predpomnilniku se čez čas lahko "okvarijo" (npr. zaradi sprememb v operacijskem sistemu, ko ga posodobiš), zato ga je dobro vsake toliko počistiti. To narediš tako, da v nastavitvah telefona odpreš zavihek "Aplikacije in obvestila", v naslednjem meniju "Aplikacije" in na seznamu, ki se ti prikaže izbereš prikaz vseh aplikacij (klik na puščico v desnem kotu) ter sistemskih procesov (klik na tri pike spodaj desno). Na seznamu potem poiščeš bluetooth, ga odpreš in mu v razdelku "Pomnilnik" počistiš predpomnilnik.

  Prav tako pa počisti tudi sistemski predpomnilnik:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Če si napredenjši uporabnik bi ti svetoval še, da se malo poigraš v nastavitvah t. i. menija za razvijalce (developer mode). Tega "odkleneš" tako, da greš v razdelek “Sistem” (v nastavitvah telefona), odpreš zavihek “O telefonu” in začneš pritiskati na vrstico v kateri piše “Delovna različica”. Pritiskaj toliko časa (7x do 10x bi moralo zadostovati), dokler se ti na zaslonu ne izpiše obvestilo, da si odklenil možnosti za razvijalce.

  Ta mani potem najdeš v zavihku "Sistem" v nastavitvah telefona, znotraj njega pa različne nastavitve za bluetooth (kodek zvoka bluetooth, frekvenca vzorčenja zvoka prek povezave bluetooth, bitna hitrost zvoka na vzporec prek povezave bluetooth, način zvočnega kanala bluetooth itd.). Če se malo spoznaš na te zadeve, se lahko poigraš s temi nastavitvami in ugotoviš, ali ti v neki drugi konfiguraciji prinesejo boljši rezultat (na voljo imaš tudi obnovitev na privzete nastavitve, če bi se ti kje kaj zalomilo).

  Kot zadnja možnost pa potem pride v poštev še ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve (pred tem OBVEZNO naredi varnostno kopijo svojih podatkov) oziroma obisk uradnega servisa, če bi bilo morda težava v samem bluetooth sprejemniku. Ampak kot sem omenil že na začetku, vsekakor pred tem preveri še pri zastopniku svojega avtomobila, ali ti morda tudi oni lahko pomagajo s kakšno novejšo programsko opremo li čem podobnim.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • TomiTomi
  Pozdravljeni. Težavo imam z bluetooth povezavo, vsaj glede zvoka telefona, ko mi zvoni telefon. Kadar je povezan telefon preko bluetooth v avtu, prostoročno telefoniranje, mi zvoni sistemski zvok. Ko pa ni povezan v avtu, pa je zvonenje tako kot imam nastavljeno. Je to slučajno problem software?
  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.