Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Zmrzovanje ekrana

Zdravo, na dopustu se mi je začelo dogajati, da mi zmrzuje ekran. Ko odklenem telefon se mi osvetli zaslon kot da je vse normalno, potem pa se mi zatemni. Ko ga ponovno odklenem se osvetli potem pa lahko podrsavam po telefonu koliko hočem pa se ne odzove. Potem ponovno potemni. Čez par sekund se spet osvetli in potem potemni. Včasih dobim klic pa ga ne morem sprejeti ker mi zaslon na dotik ne deluje. Tako da moram čez par minut ponovno poklicati nazaj. Nato deluje malo normalno nato pa ponovno začne z svojimi muhami. Ali mi lahko kaj pomagate. Telefon posodabljam sproti. A je mogoče kriva zadnja posodobitev?

1

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum

  Pozdravljen @angelos, dobrodošel na forumu.

  Praviš, da se je težava pojavila, ko si bil na dopustu. Na kakšen način ti zaslon potemni? Tako da postane popolnoma črn in ne vidiš več slike, ali zgolj tako, kot da bi zmanjšal svetilnost? Si morda kdaj pustil telefon dalj časa na soncu ali pa ga imel v kakšni torbi, da se je prekomerno segrel? V takšnih primerih namreč lahko pride do poškodbe kakšne od komponent in posledično telefon začne nagajati pri delovanju. Lahko pride do poškodbe baterije, matičnega vezja ali zaslona. Podobno tudi, če ti je telefon padel na tla ali če si ob kaj udaril z njim ter tudi, če ti je morda padel v morje. Če je prišlo do tega, ti bo lahko pomagal le servis (kontakt uradnega servisa najdeš tule).

  Lahko pa seveda poizkusiš zadevo najprej rešiti tudi sam. Sam bi za zečetek poizkusil s čiščenjem sistemskega predpomnilnika. Postopek gre takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Preveri tudi, ali se na tvojem telefonu nahaja kakšna zlonamerna koda. Najbolj enostavno to preveriš prek aplikacije "Upravitelj telefona", kjer med drugim najdeš tudi možnost "Pregled virusov". Omenjena aplikacija je na tvojem telefonu že prednameščena. Seveda pa lahko za ta namen uporabiš tudi katero od drugih protivirusnih aplikacij, ki jih najdeš v trgovini Google Play.

  Kot zadnjo možnost pa poizkusi še ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve. Preden se odločiš za to možnost OBVEZNO naredi varnostno kopijo podatkov na telefonu, da ne ostaneš brez njih.

  Če tudi to ne pomaga pa, kot že rečeno, obisk servisa. Tam ti bodo znali pomagati tako pri popravljanju hardverskih kot odpravljanju softverskih težav. Sam sicer močno dvomim, da je težavo povzročila zadnja posodobitev, saj bi se v tem primeru pritožilo več uporabnikov, razen morda, če se ni namestila tako, kot bi se morala.

  Poizkusi zgornje nasvete in poročaj, kako je šlo!

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • angelosangelos

  Hvala za odgovor. Kot po čudežu se telefon obnaša normalno - kot nov. Naredil nisem nič. Menjal sem samo sklopni ovitek za navadni ovitek telefona. Da bi ovitek bil kriv ne vem. Mogoče pa je res kriva vročina. Od kar sem prišel z dopusta mi še je dvakrat zmrznil potem pa ne več. Upam da bo tako ostalo

  Hvala za trud
  Jože

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Odlično @angelos, super novica! :)

  Zna biti da je bila res kriva vročina. Večina sodobnih naprav se namreč ne počuti najbolje na previsokih ali prenizkih temperaturah.

  No ampak samo da se je popravilo, tudi če samo od sebe. Upam da ti ta težava ne bo več nagajala. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • angelosangelos

  Imel pa bi še eno vprašanje. Žena ima enak telefon kot jaz pa ji vedno pokaže na ikonici klici ko ima neoggovorjeni klic. Meni pa tega nikoli ne pokaže. Mogoče sem kaj v nastavitvah zafrknil, venar nevem kje. Na vseh ostalih storitvah pa mi kaže
  Hvala za odgovor

  0
 • angelosangelos

  Hvala, dela super
  Super ste
  LP Jože

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Svetujem ti, da pogledaš v nastavitve ikon značk programov, če še nisi. Gre za malce skrite nastavitve, postopek je pa sledeč:

  1. Pojdi na začetni zaslon in ga "uščipni", torej povleci skupaj kazalec in palec,
  2. Spodaj se ti bo odprla orodna vrstica, prek katere lahko dostopaš do slik za ozadje, pripomočkov (widgetov) itd. Izberi "Nastavitve".
  3. V meniju, ki se ti odpre, izberi zavihek "Ikone značk programov".
  4. Tako prideš še do zadnjega menija, v katerem v zgornjem desnem kotu najprej klikneš na puščico, nato pa izbereš možnost "Neprebrana sporočila" (prednastavljena možnost je "Obvestilo" in to je tista pika, ki jo vidiš zraven ikone posamezne aplikacije).

  In to je vsa umetnost.

  Če to ne bi delovalo pa poizkusi še s čiščenjem predpomnilnika Klicalnika oziroma Telefona:

  1. Pojdi v nastavitve telefona in odpri zavihek "Aplikacije in obvestila".
   1. Odpri zavihek "Aplikacije".
   2. Na seznamu aplikacij, ki se ti prikaže, najprej klikni majhno puščico v zgornjem desnem kotu in izberi prikaz vseh aplikacij.
   3. Nato pa klikni še tri pikice v spodnjem delu zaslona, kjer piše "Več" in izberi "Prikaži sistemske procese".
   4. Na seznamu poišči in klikni želeno aplikacijo - Klicalnik/Telefon
   5. Ko se ti odpre njen meni, odpri zavihek "Pomnilnik"
   6. V zadnjem meniju pa nato klikni še možnost "Počisti predpomnilnik".
   7. To ponovi za obe aplikaciji.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • FaleS_Mate83FaleS_Mate83

  Pozdravljeni,

  Po mesecu dni uporabe, mi ga je začel moj mate 10 pro biksat... problem se je pojavil kar sam od sebe in sicer je sledeč :

  Če imam vklopljen Always-on display - prikaz ure in ostalih informacij na temnem zaslonu ko je telefon zaklenjen, mi ta ura večkrat izgine iz zaslona - v tem primeru ni možna odklenitev telefona s prstnim odtisom niti z obrazom... vsaj mislil sem tako - ampak v resnici telefon deluje samo da zaslon ne dela oz. se ne prižge... Tako, da sem moram kar nekajkrat mehki reset aparata naredit... Mislil sem da je problem v kakih aplikacijah, ko so se mi nazadnje posodobile ampak ni ( zbrisal vse zadnje posodobitve )... V glavnem Always-on display imam trenutno na OFF in dela vse kot mora glede odklepanja in samega ekrana... Trenutno čakam na 9.0 PIE, da vidim če bo to odpravljeno... drugače...
  a se vam kaj sanja v čem bi bil lahko problem?
  A ima še kdo od vas ta problem?

  lp

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Pozdravljen,

  Če prav razem se ti to do nedavnega ni dogajalo?

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • FaleS_Mate83FaleS_Mate83
  ja, 26.1. se mi je pojavila ta težava... 1 mesec po zagonu aparata...😀
  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Če praviš, da se ti to dogaja le pri vklopu možnosti Always-on, bi ti svetoval da poskusiš težavo rešiti s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve oziroma da počakaš na posodobitev na Android 9, ki bi jo moral dobiti že kmalu.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • FaleS_Mate83FaleS_Mate83
  ja, bom počakal na 9.0, če ne bo ok, bom moral nekaj ukrenit😀, ker res ppgrešam Always-on display...
  poročam po posodobitvah...
  lp
  Sergej
  1
 • Huawei ForumHuawei Forum

  Velja, poročaj, če se bo stanje kaj spremenilo. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • FaleS_Mate83FaleS_Mate83

  sedaj imam tretji dan po posodobitvi na Android 9.0.0 vklopjen Always-on display zaenkrat dela kot mora, brez težav... super...

  lp

  1
 • Huawei ForumHuawei Forum
  Odlično Sergej. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.