Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Polnjenje

HaxballerHaxballer
Huawei P9

Kako dolgo polnite telefon, pri katerem % baterije začnete s polnjenjem, kdaj prekinete? Ali med polnjenjem uporabljate telefon?

6

Komentarji

 • b1on1cmanb1on1cman

  Jaz ga priklopim praktično vsakič ko sem doma, ne trenutni procent baterije. Isto bi lahko rekel za prekinitev, odklopim ga ko grem pač ven oz ko ga rabim. Med polnjenjem ga pa zelo redko uporabljam, samo če je kaj nujnega, ali pa če igram kakšen špil. :)

  0
 • Tadeja_IrmančnikTadeja_Irmančnik

  Jaz sicer nimam P9, imam Mate 10 Pro, pa ga polnim kar tako - ko se mi zdi ali se spomnim. Žal velikorat (tudi zdajle) kar preko računalnika v službi. Je to lahko problem (@huaweiAdmin)? Hvala!

  0
 • Vanja_LjubljanaVanja_Ljubljana

  Meni res super drži baterija, polnim ga pa šele, ko je res prazen. Saj to je še res ali je sedaj kaj drugače? Najbolje je original polnilec - tako so mene naučili, imam tudi original power bank. :D

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum

  @Tadeja_Irmančnik je dejal:
  Jaz sicer nimam P9, imam Mate 10 Pro, pa ga polnim kar tako - ko se mi zdi ali se spomnim. Žal velikorat (tudi zdajle) kar preko računalnika v službi. Je to lahko problem (@huaweiAdmin)? Hvala!

  @Tadeja_Irmančnik, pri Huaweiju priporočamo izključno polnjenje prek priloženega kabla in polnilca. Le ta kombinacija lahko namreč zagotavlja optimalno polnjenje. Če polniš telefon prek USB kabla povezanega na računalnik, se bo ta polnil počasneje, saj je moč eletričnega toka na USB-ju manjša. V večini primerov to sicer ne pomeni nič slabega za baterijo, le polnila se bo nekoliko počasneje.

  Vseeno pa pri Huaweiju ne moremo zagotoviti, da to ne bo vplivalo na življenjsko dobo baterije. Na to namreč vpliva tudi USB vhod, v katerega si vtaknila kabel. Kakšen je ta na tvojem računalniku pa je odvisno od proizvajalca računalnika. Primarno poslanstvo računalnika in njegovih USB vhodov namreč ni polnjenje drugih naprav (čeprav je to dostikrat zelo priročna funkcionalnost), zato ni nujno, da nudi stabilno in varno polnjenje. Polnilec, ki si ga dobila zraven svojega telefona pa je bil izdelan po strogih standardih, da zagotavlja prav to - stabilno, hitro in varno polnjenje.

  Vem pa da je v praksi včasih težko upoštevati vsa uradna priporočila proizvajalca, ne glede na napravo. Tudi sam svoj telefon večkrat polnim prek USB-ja na računalniku, enostavno zato, ker nimam vedno polnilca pri roki. V več letih takšnega početja (na telefonih različnih znamk) kakšnih negativnih posledic nisem opazil, res pa nanje tudi nisem bil pretirano pozoren. Seveda pa se mi je avtonomija baterija pri vsakem telefonu zmanjšala po več letih uporabih. Ali je k temu pripomoglo tudi polnjenje prek USB-ja? Dvomim, ampak nikoli se ne ve. :)

  Skratka, če se le da, uporabljaj originalni polnilec. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  2
 • Tadeja_IrmančnikTadeja_Irmančnik

  Andrej, hvala. Res dobro pojasnilo - se bom trudila upoštevati. :)

  1