Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

MirrorLink

PepiPepi
Huawei P10

Pozdravljeni,
Zanima me kdaj bo podprt MirrorLink, za povezavo telefona z avtom.
Jaz podpore za to v svojem P10 ne najdem (EMUI 8.0.0; VTR-L09 8.0.0.371(C432)).
Na tem linku iz avgusta 2017 sem zasledil, da je ponekod zadeva že delujoča http://blog.cubot.net/2017/08/12670.html
Hvala!

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited julij 2018

  Pozdravljen @Pepi, dobrodošel na forumu.

  Za točno informacijo o znamkah in modelih telefonov, ki podpirajo MirrorLink, se boš moral obrniti neposredno na razvijalce tega standarda (https://mirrorlink.com/), saj ne gre za Huaweijevo storitev oziroma funkcionalnost. Vseeno pa bi moral, vsaj po informacijah, ki jih imamo pri nas, tvoj telefon podpirati ta način povezovanja.

  Tule so navodila za aktivacijo oziroma vzpostavitev povezave:
  1. Na interaktivnem zaslonu oziroma nadzorni plošči svojega avtomobila pred prvim povezovanjem najprej aktiviraj MirrorLink. Prepričaj se, da je tvoj telefon povezan na internet, saj moraš nanj prenesti zahtevane MirrorLinkove certifikate.
  2. Poveži svoj telefon z avtomobilom prek povezave Bluetooth. V nastavitvah Bluetootha na svojem telefonu pojdi v razdelek "Pomoč" in nato "Vozilo", kjer boš našel navodila za povezovanje.
  3. Poveži svoj telefon z avtomobilom prek podatkovnega USB kabla. Ko se na tvojem telefonu odpre razlaga o uporabi, klikni da se z njo strinjaš ter nato ponovi postopek, ko se ti prikaže okno s pravili in pogoji.
  4. Če se ti ta poziv po povezavi telefona z avtomobilom ne prikaže, potem tvoj avto morda ne popira tovrstnega povezovanja, ali pa nima nameščene ustrezne programske opreme, ki bi vključevala to možnost. To boš moral preveriti na uradnem servisu avtomobila oziroma spletnih straneh proizvajalca tvojega avtomobila.
  5. Če svoj telefon povezuješ z avtomobilom prvič, počakaj, da se poziv prikaže, nato pa odklopi in ponovno priklopi USB kabel kot opisano zgoraj v 3. koraku.

  Ko enkrat vzpostaviš povezavo prek MirrorLinka, boš lahko nastavljal glasnost le na osrednji konzoli avtomobila, ne pa tudi na telefonu. Pri uspešni povezavi se bo zaslon telefona samodejno ugasnil, vendar se ne bo zaklenil.

  Ko želiš prekiniti povezavo, pa enostavno izklopi USB kabel, ki povezuje tvoj telefon z avtomobilom. Ob tem se bo zaslon na tvojem telefonu ponovno vklopil in boš lahko ponovno uporabljal vse njegove funkcionalnosti, vključno z nastavljanjem glasnosti.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • PepiPepi

  Hvala Andrej za dobrodošlico in natančno razlago postopka!
  Brez teh navodil se ne bi lotil priklapljanja.

  Trenutno se mi zdi, da sem imel v garaži prepočasen podatkovni prenos (?) in mi ni uspelo naložiti certifikata s serverja: REALVMC MirorLink server. Nekaj sem čakal, pa se ni nič naprej dogajalo?

  Se pa v meniju avta vrtim v smislu kaj je bilo prej, kura ali jajce :smile:
  Če omogočim Bluetooth noče delati MirorLink in obratno.

  Prilagam fotografije iz Suzukija, če bodo še komu prišle prav.  Predvidevam, da moram najprej uspešno naložiti certifikat in potem nadaljevati.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  @Pepi, me veseli, da napreduješ pri povezovanju prek MirrorLinka, čeprav ti še vedno malce nagaja. In da ogovorim na tvoje vprašanje: Da, najprej moraš uspešno namestiti certifikat.

  Sam bi ti morda svetoval, da se povezovanja lotiš še enkrat od začetka, pred tem pa morda počistiš predpomnilnik Bluetootha in MirrorLinka ter tudi sistemski predpomnilnik.

  Čiščenje predpomnilnika Bluetootha in MirrorLinka: V nastavitvah telefona odpreš zavihek "Aplikacije in obvestila", v naslednjem meniju "Aplikacije" in na seznamu, ki se ti prikaže izbereš prikaz vseh aplikacij (klik na puščico v desnem kotu) ter sistemskih procesov (klik na tri pike spodaj desno). Na seznamu potem poiščeš Bluetooth in MirrorLink, ju odpreš vsakega posebej in jima v razdelku "Pomnilnik" počistiš predpomnilnik.

  Slika 1 (spodaj): Čiščenje predpomnilnika MirrorLinka

  Slika 2 (spodaj): Čiščenje predpomnilnika Bluetootha

  Svetujem tudi, da pri MirrorLinku omogočiš dovoljenja za dostop do shrambe, stikov in telefona (slika spodaj).

  Postopek za čiščenje sistemskega predpomnilnika pa je sledeč:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  V nastavitvah Bluetootha je smiselno tudi odstarniti povezane naprave, tako da začneš povezovanje povsem na "sveže": Nastavitve telefona -> Povezava naprave -> Bluetooth -> odstraniš povezane naprave (v tem meniju se ti bo prikazal seznam registriranih naprav). Prav tako pa bi ti svetoval, da pred začetkom povezovanja izklopiš Wi-Fi, če ga imaš slučajno vklopljenega.

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • PepiPepi

  Andrej HVALA za natančna navodila!
  Žal jaz pod Vse Aplikacije sploh nimam Miror Linka?
  Prilagam screenshot, kjer naj bi bile aplikacije na črko M. Seveda sem tudi ostalo vse prelistal in od Mirror najde samo MirrorShare, kar pa verjetno ni Mirror Link.
  Od tu tudi verjetno izhaja moje prvo vprašanje, ker ga sploh nisem znal najti na telefonu :)
  Ko pa sem opogumljen z Andrejevimi navodili na tem forumu priključil telefon na avto je pa nekaj zaznal.
  Sedaj mi ni pa nič jasno?
  Prosim za navodila kako pridem do aplikacije Mirorr Link.

  0
 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited avgust 2018
  Živjo @Pepi. :)

  Če prav vidim, v tem meniju nisi izbral prikaz vseh sistemskih procesov. Tudi to je namreč treba narediti v tem meniju. :)

  To narediš s klikom na tiste tri pikice spodaj kjer piše "Več". Nato pa samo še izbereš možnost "Prikaži sistemske procese" in še enkrat pobrskaš za MirrorLinkom. :)

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0
 • PepiPepi

  Jp, očitno sem slabo prebral navodila.
  Se opravičujem.
  Sedaj pa imam tudi MirorLink :) ko sem še tri pikice obiskal :)
  Hvala!

  0
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.