Politika piškotkov

Spletna stran uporablja spletne piškotke, s katerimi zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, omogoča interakcijo z družbenimi omrežji in za analizo prometa. Z nadaljno uporabo spletne strani se strinjate s politiko piškotkov. Več o politiki piškotkov si preberite tukaj
Potrdi

Odzivnost (touchscreen?)

Živjo,
včasih mi v browserju na kakšni spletni strani ne dela kak gumb. Ostalo funkcionira, kot da bi bila neka blokada. Drugi delajo, sem preverjal, če bi bila stvar v touchscreenu, ampak po mojih ugotovitvah ta dela BP. :) Hvala za pomoč!

0

Komentarji

 • Huawei ForumHuawei Forum
  edited september 2018

  Živjo @Tadeja_Irmančnik. :)

  Če prav razumem, se težava pojavlja le v določenem brskalniku? Kateri brskalnik pa uporabljaš? Chrome ali katerega drugega?

  Če se težava pojavlja samo v brskalniku oziroma na določenih spletnih straneh, je lahko razlog za težavo prav v teh. Lahko da gre za brskalnik, ki ni ustrezno optimiziran za delovanje na Huaweijevem telefonu, ali pa za spletno stran, ki ni dobro prilagojena mobilnemu načinu.

  Kar se tiče aplikacij (in ostale programske opreme) je zelo priporočljivo, da so te ves čas ustrezno posodobljene z najnovejšimi razpoložljivimi različicami. Svetujem, da si vklopiš kar samodejne posodobitve, če tega še nimaš, prav tako pa sem ter tja tudi ročno preveriš, ali so morda na voljo kakšne posodobitve.

  Za posodobitve operacijskega sistema to najbolj enostavno preveriš prek aplikacije HiCare, ki je na tvojem telefonu že prednameščena: odpreš aplikacijo HiCare -> zavihek "Jaz" -> Preveri ali so na voljo posodobitve. Posodobitve sicer lahko preveriš tudi v nastavitvah telefona v razdelku "Sistem", a se tam včasih pokažejo kasneje. Zato priporočam, da to vedno počneš prek aplikacije HiCare.

  Za nameščene aplikacije pa posodobitve preveriš prek trgovine Play: odpreš trgovino Play, klikneš tipko Meni zgoraj levo (tri vodoravne črtice) in izbereš možnost "Moje aplikacije in igre". Če na seznamu, ki se ti odpre najdeš tudi aplikacije, zraven katerih piše "Posodobi", to čim prej naredi.

  Sam bi ti svetoval tudi testiranje in kalibriranje s katero od namenskih aplikacij, ki jih najdeš v trgovini Google Play. Ena takšnih je na primer Toucscreen Repair. Poizkusi, morda na ta način lažje odkriješ, ali gre za softversko ali hardversko težavo.

  Preveri tudi, ali se na tvojem telefonu nahaja kakšna zlonamerna koda. Najbolj enostavno to preveriš prek aplikacije "Upravitelj telefona", kjer med drugim najdeš tudi možnost "Pregled virusov". Omenjena aplikacija je na tvojem telefonu že prednameščena. Seveda pa lahko za ta namen uporabiš tudi katero od drugih protivirusnih aplikacij, ki jih najdeš v trgovini Google Play.

  Pri odzivnosti zaslona lahko ponagaja tudi zaščita za zaslon. Jo uporabljaš? Si poizkusila, kakšna je odzivnost brez nje?

  Poziskusi tudi z vklopom t. i. načina za rokavice, ki poveča odzivnost zaslona, oziroma ga naredi bolj občutljivega na dotik. Način za rokavice najdeš pod nastavitvami telefona v razdelku "Pametna pomoč". In ko si že tukaj, skoči še v zavihek "Nadzor gibanja" ter izklopi vse poteze s členki (Pametni posnetek zaslona, Riši, Poteza za razdeljeni zaslon).

  Še ena od možnosti, ki nekoliko postavi telefon na noge in optimizira delovanje sistema je čiščenje sistemskega predpomnilnika. Postopek gre takole:
  1. Izklopi telefon.
  2. Hkrati pritisni in nekaj sekund drži gumb za vklop in gumb za povišanje glasnosti.
  3. Ko se pojavi Huaweijev logotip, gumba še naprej drži pritisnjena dokler logotip ne izgine.
  4. Ko se na zaslonu pojavi napis EMUI, boš vedel, da si prišel v obnovitveni meni.
  5. Po njem se premikaš z gumbom za uravnavanje glasnosti. Pomakni se na možnost "Wipe cache partititon" in pritisni gumb za vklop, s katerim potrdiš izbiro. Predpomnilnik se bo izbrisal.

  Kot zadnja možnost pred obiskom servisa pa naj bo ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve. Preden se odločiš za to možnost OBVEZNO naredi varnostno kopijo podatkov na telefonu, da ne ostaneš brez njih. Sicer pa, če nič od naštetega ne pomaga, svetujem obisk uradnega servisa. Tam ti bodo znali pomagati tako pri popravljanju hardverskih kot odpravljanju softverskih težav. Morda se katera od posodobitev ni namestila tako kot bi se morala in ti zdaj nagaja pri odzivnosti zaslona. ali pa gre na koncu vseeno za hardversko napako.

  Upam da čim prej odkriješ krivca!

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  Lep pozdrav,
  Andrej
  Ekipa Huawei foruma

  0